SMA’lı Berfin’in kumbaraları enkaz altında kaldı

SMA’lı Berfin’in kumbaraları enkaz altında kaldı

Malatya’da yaşayan Helin Fırat (20) ve Cem Fırat (22) çifti 19 aylık bebekleri Berfin Ada Fırat’a konulan SMA Tip 1 hastalığı teşhisinden 3 ay sonra yaşanan depremde, kızlarının kumbaralarının da enkaz altında kaldığını ve Berfin için tekrar sıfırdan başladıklarını söyledi.

Malatya’da 27 Nisan 2022’de dünyaya gelen 19 aylık Berfin Ada Fırat’a ölümcül ve ilerleyici kas hastalığı SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Anne-babası SMA ile mücadele ederken 6 Şubat’ta deprem felaketini yaşadı.

Depremde eşyalarını, akrabalarını ve çeşitli yerlere yerleştirilen yardım kumbaralarını da kaybeden Fırat ailesi, İzmir’e yerleşti. Depremin hayatlarında bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Helin Fırat, “Depremde evimiz ağır hasarlıydı. Eşyalarımızı kurtaramadık. Biz sıfırdan başladık” dedi.

Baba Cem Fırat da “Depremle hayatımız değişti. Bebeğe orada bakamazdık. Annemin maaşıyla geçiniyoruz. Kampanyamız halen yüzde 29 düzeyinde. Berfin Ada’nın orada gönüllüleri vardı. Depremden sonra kimi enkaz altında kaldı kimisi şehir değiştirdi. Bakkallarda, dükkanlarda kumbaralar vardı. Her şey enkaz altında kaldı. Oysa 1 lira bile çok önemli. Her baba gibi kızım yürüsün koşsun istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN