Soğuk hava dalgası geliyor! O illerde şemsiyesiz çıkmak hayal oldu: Tam 15 gün devam edecek

Soğuk hava dalgası geliyor! O illerde şemsiyesiz çıkmak hayal oldu: Tam 15 gün devam edecek

Son dakika hava durumu bildirimi! Havaların 15 gün boyunca daha serin olması öngörülüyor. Meteoroloji'den yeni bir bilgilendirme geldi. Önümüzdeki süreç için hava koşulları tahminleri kamuoyuna sunuldu. Harita paylaşımı yapıldı; sarı ve turuncu uyarılar peş peşe sıralandı. Batı bölgesinde ısılar mevsim standartlarının altında seyir gösteriyor. Yağış hangi illerimizde etkin? İşte son dakika hava koşulları analizi...

Ülkemizin genelinde bulutlu ve parçalı bir gök tablosu hakim olacak, Marmara’nın kuzeyi, (İzmir dışında) Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, (Elazığ dışında) Doğu Anadolu bölgesi ve Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri yerel olarak sağanak ve gök gürültülü yağışlı bir durum bekleniyor. Yağışların, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Muğla, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak yoğun olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı olması bekleniyor.

Bu hafta tüm ülkemizde yağış görülmesi bekleniyor. Havalar 15 gün boyunca daha serin olacak. Seçim gününde de yağışlı bir hava koşulu öngörülüyor.

SARI VE TURUNCU KODLU TALEP

Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat illeri için sarı kodlu talep; Adana ve Mersin için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

2-001.jpg2-001.jpg

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN YAĞIŞ BİLGİSİ

Ankara Valiliği, özellikle güney ilçelerde başlaması beklenen kuvvetli gök gürültülü yağış için bilgilendirme yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz, tahmin ve verilerine dayanarak; Ankara'da özellikle güney ilçelerde yerel yoğun gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, yer yer dolu yağışı gibi olumsuz etkiler için dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İZMİR İÇİN BİLDİRİ

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden çıkan bildiride, bugün öğle saatlerinden itibaren İzmir'in Menemen, Bornova, Buca, Torbalı, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde yerel olarak yoğun (21--50 kg/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı uyanık ve önlemli olunması gerektiği vurgulandı.

HAVA SICAKLIĞI:

Hava sıcaklığında önemli bir dalgalanma beklenmiyor. Batı bölgelerinde mevsim standartlarının altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyir bekleniyor.

YEREL OLARAK KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BİLDİRİSİ:

Yağışların, İç Ege ve Akdeniz ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği için ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyanık ve önlemli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR BİLGİSİ:

Rüzgârın, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı uyanık ve önlemli olunması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN