Şok diyetlere dikkat: Ölüme götürebilir

Şok diyetlere dikkat: Ölüme götürebilir

Haziran ayı itibariyle yazı hissettiğimiz dönemde uygulanan şok diyetler hayati risk taşıyor. Yaz tatilinde fit görünmek isteyenler bu diyetlere başvurarak sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. 'Şok Diyeti' uygulayanlar için uyarılarda bulunan Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ, "Şok diyetler olarak adlandırılan çok düşük kalorili beslenme modelleri, kesinlikle önermiyoruz. Çünkü ciddi hayati riskler doğurabiliyor, kilo vereceğiz diye sağlığımızı kaybetmemeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Şok diyet olarak adlandırılan bu diyet türü düşük kalorili beslenmeyle kilo vermek isteyenlerin uyguladığı beslenme durumu. Yaz tatillerinde fit görünmek isteyen vatandaşların şok diyetlere başvurduğu ifade edilirken uzmanlar uyarıyor.

'ONAYLAMADIĞIMIZ DURUMLAR...'

Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ, “Yaz aylarına girdiğimizde insanlar hızlı kilo verme noktasında onaylamadığımız durumlar içerisine girebiliyor. Herkesin uyguladığı diyet herkeste aynı etki oluşturmaz. Bir hastam değerlendirmeden arkadaşının kullandığı form çayını tüketti, gece acile koşa koşa zor yetiştirdiler, bu konunun ciddi tehlikesi var” dedi.

Kişilerin hızlı kilo vermek amacıyla sosyal medyadan gördükleri ya da çevrelerinden duydukları programları bir hekime danışmadan uygulamaması gerektiği konusunda uyarıyor. Sağlıklı diyet programlarına uyulması gerektiğini belirten Çiçeklidağ, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini anlattı. Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ, “Yaz aylarına girdiğimiz zaman insanlar biraz daha forma girme, hızlı kilo verme noktasında onaylamadığımız durumlar içerisine girebiliyorlar." dedi.

ZAYIFLATTIĞI İDDİASI

Zayıflattığı iddiasıyla satılan ürünlere karşı vatandaşların bilinçli davranması gerektiğini söyleyen Dr. Çiçeklidağ, sözlerini şöyle sürdürdü: Sosyal medyada şu kadar gün şu diyeti uyguladım, 5-10 kilo verdim gibi açıklamalarda bulunabiliyorlar. Onda göstermediği yan etkileri, uygulayan başka bireyde gösterebilir. Herkesin uyguladığı diyet herkeste aynı etki oluşturmaz. Kesinlikle gebeler, bebekleri emzirme döneminde olan kadınlar, kronik rahatsızlığı olan bireyler diyabet, hipertansif veya düşük tansiyon seyreden kişiler, böbrek rahatsızlığı olan kişilerin uygulamasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN