Somalı madenciler deprem bölgesinde

Somalı madenciler deprem bölgesinde

Deprem yardımı için Somalı maden işçileri İncirlik 10’uncu Tanker Üssü Komutanlığı’na geldi. İşçiler buradan helikopterlerle deprem bölgesine yardıma gidiyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili yıktı. Enkaz altında kalan şehirlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden işçileri enkaz bölgelerinde kurtarma çalışmalarına katılıyor. Somalı madenciler de İncirlik 10’uncu Tanker Üssü Komutanlığı’na geldi. İşçiler buradan helikopterle deprem bölgelerine gidiyor.

100.jpg

Maden işçilerinin şefi Ümit Şahin, depremin olduğu günden itibaren gönüllü ekiplerle enkazdaki arama-kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. Şahin, “Bu tip durumlarda tecrübeli, göçük altında, enkaz altında çalışabilecek madencilerle o noktalara umut olmaya, nefes olmaya, can olmaya gidiyoruz. Bu arkadaşlarımızın hepsi gönüllü olarak geldi. Enerji Bakanlığı’na ait devletimizin bir şirketiyiz, birlik olmaya gidiyoruz. Şu an burada 100 kişi var ama daha önce 300 kişi gönderdik. Toplamda 400 kişi oldu” dedi.
Manisa Soma’dan geldiğini belirten maden işçisi Selahattin Adıgüzel ise “İçimiz yanıyor. Maden göçüğünde arkadaşlarımızı kaybetmiştik. Burada da benzer bir durum var. Başımızdaki amirlerimizle elimizden geleni yapacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN