Son 6 yılda 9 şehit 16 gazi verdik! Yerlikaya, "Dur" ihtarına uymayanlara yeni cezaların geleceğini söyledi

Son 6 yılda 9 şehit 16 gazi verdik! Yerlikaya, "Dur" ihtarına uymayanlara yeni cezaların geleceğini söyledi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yol uygulaması sırasında, "Dur" ihtarına uymayarak polislerin üzerine aracını süren şahsın yakalandığını açıklayarak, "Dur ihtarına uymadığı için son 6 yılda 9 şehidimiz, 16 gazimiz var" dedi. Yerlikaya, "Dur" ihtarına uymayanlara yeni cezaların yolda olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yol uygulaması sırasında “Dur” ihtarına uymayarak polislerin üzerine aracını süren sürücünün yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, olayın ardından yaptığı açıklamada, benzer durumların önüne geçmek için yeni Trafik Kanunu teklifinde ciddi yaptırımlar öngörüldüğünü duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yol uygulaması sırasında, dur ihtarına uymayarak, görevli polislerimizi sürükleyip, çarparak olay yerinden kaçmaya çalışan M.A.A. isimli sürücü yakalandı. Dur ihtarına uymadığı için son 6 yılda 9 şehidimiz, 16 gazimiz var.”

Mevcut trafik kanununa göre bu tür ihlallerde yalnızca 2 bin 167 TL idari para cezası uygulandığını belirten Yerlikaya, bu cezanın yeterince caydırıcı olmadığını vurguladı. Yeni Trafik Kanunu teklifine göre, “Dur” ihtarına uymayan sürücülere uygulanacak yaptırımlar şöyle olacak:

  • 200 bin TL idari para cezası
  • Sürücü belgesinin 60 gün süreyle geri alınması
  • Aracın 60 gün süreyle trafikten men edilmesi

Yerlikaya, M.A.A. isimli sürücünün yalnızca “Dur” ihtarına uymamakla kalmayıp, polis memurlarına kasten çarptığı için mahkemece tutuklandığını da açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN