10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara

10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer iki büyük depremden etkilen iller ile ilgili olarak eğitim sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 20 Şubat'ta 71 ilde okulların açılacağını duyuran Özer, OHAL bölgesindeki 10 ilde ise 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Bununla birlikte Bakan Özer, özel okulların yüzde 3'lük burslu öğrenci kapasitesini yüzde 10'a çıkarttıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin ardından okullarla ilgili son durumu açıkladı. Bakanı Özer'in açıklamasına göre; OHAL kapsamında olan 10 ilde şu an için 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi. Kalan 71 ilde ise eğitim-öğretim 20 Şubat'ta başlayacak.

Bununla birlikte Bakan Özer, özel okulların depremzede öğrenciler için kapasitesinin arttırıldığı açıklandı. Özer, "Özel eğitim kurumlarımızla gerekli görüşmeler yaptık. Bugünden itibaren yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkarıyoruz ve yüzde 7'lik kapasiteyi 10 ilden gelen öğrencilerimiz için kullanacağız" dedi.

İşte Özer'in cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 10 ilde ikili eğitime geçilecek.

'DEVAM ŞARTI YOK'

10 ilde ikinci dönem devam şartı aramıyoruz. Özel öğretim kurumları kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit ve gazi yakınlarına tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler.

Yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkartıyoruz. Bu yüzde 7'yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN