BM'den Gazze çağrısı: Katliam ve zulüm sonlanmalı

BM'den Gazze çağrısı: Katliam ve zulüm sonlanmalı

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Gazze için çağrıda bulunan BM, "Gazze'de çocuklar ve sivillerin sığındıkları okulda yine öldürüldükleri korkunç görüntüler görüyoruz, katliam ve zulüm sonlanmalı." dedi.

7 Ekim'den bu yana sivillere yönelik saldırılarını sürdüren İsrail kana doymuyor. Son olarak İsrail ordusunun, Gazze'de, yerinden edilen kişilerin sığındığı BM bünyesindeki bir okula yönelik bombardımanında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti. Saldırının ardından Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de çocuklar ve sivillerin sığındıkları okulda yine öldürüldükleri korkunç görüntülerin görüldüğünü belirterek, "Katliam ve zulüm sonlanmalı." açıklamasında bulundu.

8151499.jpg

"ÇOCUKLAR İÇİN ARTIK BU KABUS SON BULMALI"

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail ordusunun, Gazze'de, yerinden edilen kişilerin sığındığı BM bünyesindeki bir okula yönelik bombardımanının ardından soysal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Russell, çocuklar için artık bu kabusun son bulması gerektiğinin altını çizdi.

"Gazze'de çocuklar ve sivillerin sığındıkları okulda yine öldürüldüğü korkunç görüntüler görüyoruz." ifadesini kullanan Russell, katliam ve zulmün sonlanması gerektiğini vurguladı. Russell, okulların her zaman korunması gerektiğine işaret etti.

8151497.jpg

"ARTIK İNSANLIĞIN GALİP GELMESİ LAZIM"

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ise sığınakların güvenlik, okulların ise eğitim yerleri olduğuna dikkati çekti.

Griffiths, "Gazze'de El-Fahura Okulu'nda barınan çok sayıda çocuk, kadın ve erkeğin öldürüldüğüne ilişkin haberler çok üzücü. Sivillerin artık buna daha fazla katlanması mümkün değil. Artık insanlığın galip gelmesi lazım." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN