'Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma halinde olmalı' sözünü Zonguldak'ta da tekrarladı: Cumhurbaşkanı'nın eli belediye...

'Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma halinde olmalı' sözünü Zonguldak'ta da tekrarladı: Cumhurbaşkanı'nın eli belediye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da, "Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma içinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?" çıkışını sürdürdü. Erdoğan, Zonguldak'ta yaptığı aday tanıtım toplantısında, "Bilesiniz ki buranın belediye başkanı, cumhurbaşkanının eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak çok daha farklı yere gelecektir" dedi.

Erdoğan, enerjide tam bağımsızlığı yakalamanın Türkiye’nin en önemli hedefi olduğunu söyledi. Zonguldak’ı kömürden sonra doğalgaz için de önemli bir merkez haline getireceklerini söyleyen Erdoğan, “Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibariyle 35 bin varili geçti” dedi.

31 Mart seçimlerinin, hizmetlerin devamı için önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, “İnşallah, 31 Mart’tan sonra bu hizmetlere yenilerini ekleyeceğiz. Zonguldak’ın tercihinin yine AK Parti’den yana olacağından şüphe duymuyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Hatay'da yaptığı konuşmasını yineledi. "Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma halinde olmalı" sözünü Zonguldak'ta da tekrarladı.

Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından AK Parti’nin Zonguldak’ın ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

yeni-proje-11-001.jpg

AK Parti’nin Zonguldak adayları şu şekilde;

Alaplı - Recep Ocak

Çaycuma - Bünyamin Bostancı

Devrek - Özcan Ulupınar

Ereğli - İbrahim Sezer

Gökçebey - Erkan Soner Kodaman

Kilimli - Kamil Altun

Kozlu - Ali Bektaş

yeni-proje-12.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şöyle;

Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Genciyle yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle tüm Zonguldaklı kardeşlerimizi hürmetle selamlıyorum. Görüyorum ki miting alanımız büyümüş, maşallah şehrimize de çok yakışmış. Zonguldaklı kardeşlerimiz bizim yanımızda dağ gibi durduğu sürece Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kimse engelleyemez.

Hain FETÖ'cü, cani DEAŞ'lı, alçak PKK'lı bizi yıldıramaz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başardığımızda kimse bize zincir vuramaz, hedeflerimize ulaşmaktan bizi alıkoyamaz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eyleyin.

yeni-proje-8.jpg
Zonguldak mitingi

Şehrimize en son 9 ay önce 20 Nisan tarihinde gelmiştim. Karadeniz doğal gazını devreye almanın gururunu yaşamıştık. Ücretsiz doğal gaz desteğimizi hala sürdürüyoruz. Nisan ayın 25 metreküplük miktarı ne yapıyoruz, faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024'e kadar devam ettiriyoruz. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Her seçim döneminde gaz buluyor diyen çapsızlara kulak asmadan. Bulanlar ancak arayanlardır düsturuyla aramayı sürdürüyoruz. Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir.

yeni-proje-9-001.jpg
Erdoğan, Zonguldak'ta

Gabar'daki petrolün günlük üretimi müjdeye dikkat 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde hem petrol, hem maden hem doğal gazda yeni müjdeler vermeyi hedefliyoruz.

'YARIN YOLUMUZA TEKİRDAĞ İLE DEVAM EDECEĞİZ'

Bugün bu ilk mitingim. Nereden başlıyoruz Zonguldak'tan. Yarın yolumuza Tekirdağ'la devam edeceğiz. Zonguldak'a aşkla hizmet edecek belediye başkan adaylarımızı takdim edeceğim. Seçim kazanmak uğruna devletin bakanlarını pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı oldular. Bu kirli plana sizinle beraber geçit vermedik. İlk turda yüzde 52, ikinci turda yüzde 55 oy oranıyla Zonguldak milletin adamına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı.

yeni-proje-13-001.jpg

'MADENCİLERİMİZE MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM'

Zonguldak halkına bize olan güvenleri ve vefaları için buradan teşekkürlerimizi iletiyorum. Sizin emanetinize asla gölge düşürmeyeceğiz. Gece gündüz koşturacağız. Bundan en küçük bir şüpheniz olmasın. Zonguldak milli dayanışmanın da sembol şehri. Bunu 6 Şubat'ta bir kez daha gördük. Zonguldaklı madencilerimiz var ya, sarı bereliler var ya, enkazların altındaki vatandaşları kurtarmak için seferber oldular. Madenci kardeşlerime milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

Son bir haftadır deprem bölgesindeydim. Her depremzede kardeşlerimize yalnız olmadıklarını gösterdik. Asrın felaketinin üzerinden hamdolsun asrın birlikteliğiyle geliyoruz. Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırana kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz. Depremlerde, sellerde, maden kazalarında hayatını kaybedenleri rahmetle yad ediyorum.

'ONLAR ŞOV VE REKLAM YAPAR'

İnsanın aynası iştir. Bizim de aynamız işimizdir, eserlerimizdir. Biz milletine verdiği sözüne sadık olan bir hükümetiz. Biz bu millete hizmet için varız. Bizi, CHP’nin başını çektiği muhalefetten ayıran temel vasfımız işte budur. Onlar şov ve reklam yaparlar. Biz ise eserlerimizle konuşuruz. Fikri takip yapıp yerine getirdiğimiz sözlerin çetelesini tutmak, bizim için iftihar vesilesidir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin işçi alacağımız sözünü vermiştik. Zonguldak için bin 500, Bartın için 400, Karabük için 100 olmak üzere toplam 2 bin işçimiz için resmi süreci eylül ayının ortasında başlattık. Eğitimlerini tamamlayan işçi kardeşlerimiz, işbaşı yapıyor.

'31 MART SEÇİMLERİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ'

Hizmetlerin katlanarak devamı için 31 Mart seçimleri, çok çok önemli. Bugün sizinle burada önemli bir ahitleşmeyi yapmak istiyorum. Belediye başkanımız Dr. Ömer Selim Alan kardeşimizin, Zonguldak’ı nereden nereye getirdiğini hepimiz görüyoruz. Her alanda Zonguldak’ın marka değerini yükseltti, şehrimizin çehresini değiştirdik. Kardeşlerim, kardeşiniz bu ülkenin cumhurbaşkanı… Bilesiniz ki buranın belediye başkanı, cumhurbaşkanının eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak çok daha farklı yere gelecektir. İnşallah, 31 Mart’tan sonra bu hizmetlere yenilerini ekleyeceğiz. Zonguldak’ın tercihinin yine AK Parti’den yana olacağından şüphe duymuyorum."

yeni-proje-10-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN