Babacan'dan Erdoğan'a Hatay tepkisi: Bu baskı ve korku iklimi değişmeden hukuk devleti olamaz

Babacan'dan Erdoğan'a Hatay tepkisi: Bu baskı ve korku iklimi değişmeden hukuk devleti olamaz

Deprem bölgesinde hâlâ en büyük sorununun konut olduğunu söyleyen Babacan ihtiyacın sadece yüzde 10'unun inin karşılandığını belirtti. Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerine değindi: Bağımsız yargıyı elinin tersiyle itip 'Ben istediğim için o hapiste.' diyebiliyorsa, o ülkeye yatırımcı gelmez. Bu baskı ve korku iklimi değişmeden, Türkiye gerçek bir hukuk devleti olmaz.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Halk Tv'de katıldığı yayında soruları yanıtladı. Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan "Halk arasında bir tabir vardır 'kaza geliyorum demez' diye ama deprem, 'geliyorum' diyor. Yaklaşık olarak ne zaman, ne büyüklükte geleceğini söylüyor. Bu ne demek? Eğer elimizde bu kadar bilgi varsa, depremden önce tedbirleri almak demek" dedi.

6 Şubat öncesi yapılan uyarılara işaret eden Babacan “Kaza ‘geliyorum’ demez ama deprem ‘geliyorum’ diyor” ifadesini kullandı. Bölgede hâlâ en büyük sıkıntının konut olduğunu belirten DEVA lideri “Sayın Erdoğan depremden yaklaşık 2 ay sonra açıklama yapmış. ‘319 bini bir yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yapacağız’ demiş. ‘319 bin konutu bir yılda tamamlayacağız’ demiş. TOKİ’den yapılan açıklama ’46 bin konut kura için hazır.’ Hedefin sadece yüzde 15’i gerçekleşmiş. Maraş’ta yüzde 10’un bile altında bu rakam. Ankara’dan talimat gelmeden hiçbir adım atılamıyor. Sahadaki en önemli sorun o. Herkes birbirine bakıyor. Valiler yetkisiz, bakanlar yetkisiz” ifadesini kullandı.

'KAHRAMANMARAŞ'TA DA ADIYAMAN'DA DA DURUM AYNI'

Babacan şöyle devam etti: “Adıyaman, AK Partili belediye; Kahramanmaraş, AK Partili belediye. Kahramanmaraş'ta bana 'Cumhurbaşkanı Hatay'da bir şey demiş ama Kahramanmaraş'ta da durum kötü, buraya da söz verilen yapılmadı' dediler. Adıyaman'a gittim, orada da aynı şeyi söylediler. Sayın Erdoğan’ın kendisi göreve başlarken Meclis kürsüsünde yemin etmedi mi? ‘Ben görevimi tarafsızca yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim’ diyerek görevine başladı.

Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi tarafsız yönettiğini düşünüyor musunuz? Geçen Hatay’da ağzından kaçırdı, ‘Belediye başka partiden, Hatay’da bir şey oldu mu, olmaz’ dedi. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir ülkenin hükümeti bağımsız yargıyı elinin tersiyle itip 'Ben istediğim için o hapiste.' diyebiliyorsa, o ülkeye doğru düzgün yatırımcı gelmez. Bu baskı ve korku iklimi değişmeden, Türkiye gerçek bir hukuk devleti olmadan bu ekonomi düzelmeyecek.”

İşi bilen kişiyi çağır, dinle. Nasıl iki ayaklı sehpa ayakta durmaz, şu an iki ayaklıyı bırakın, tek ayaklı sistemle gidiyor. Bir tek merkezi hükûmetle iş yürüyor. Üç ayaklı sistemi kurmadan depremle ilgili sorunlar çözülemeyecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN