Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay depreme ilişkin son durumu açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay depreme ilişkin son durumu açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, komşu ülkelerde dahi hissedilen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7'lik depremin ardından açıklamada bulundu. 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını bildiren Oktay, bin 710 binanın yerle bir olduğunu açıkladı. Öte yandan bu illerde okulların 1 hafta tatil ilan edildiğini duyurdu.

Pazarcık'ta sabah 04.17’de deprem oldu. Depremin büyüklüğünü AFAD 7.7 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Gaziantep ve büyüklüğünü 7.7 olarak belirledi. 10 ilde yıkım yaratan depremin şiddeti ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye'nin talebi üzerine NATO yardım hazırlığına başlarken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dünyanın kulak kesildiği depreme ilişkin son durumu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 300 binanın ise an itibarıyla yıkıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamaları şöyle:

''Dün gece 10 ilimizi etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Maraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz an itibariyle. Bu sayıların ne yazık ki artacağını tahmin ediyoruz.

Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımız hayatı kaybetti. 200 yaralı ve yıkılan bina olarak da 300. Burada kesinleşmedikçe sayıları sizinle paylaşmak istemiyoruz. Vefat kesinleştikten sonra size bilgi veriyoruz.

Hatay'da 4 vefatımız var. 7 yaralımız var. ve 200 yıkılan binamız var. Osmaniye'de 20 kaybımız var. 200 yaralımız ve 83 yıkılan bina var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. 22 yaralımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kaybımız var. Kilis'te 8 kaybımız var. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var.

Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren depremi birebir takip etmekte ve yönetmektedir. Şu anda Ankara’ya intikal etmek üzere.

Toplam itibarıyla 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan bina var.

Deprem bölgelerine şu ana kadar 102 mobil baz istasyonu gönderilmiştir ve devreye alınmaya başlanmıştır.

Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız.

Okullarımız, yurtlarımız, pansiyonlarımız hamdolsun sapasağlam yerinde.

AFAD bünyesinde yardımlar koordine edilecek, bir hesapta yardımlar toplanacak ve htiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa'ya doğal gaz akışı durduruldu.

Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bakanımızla değerlendireceğiz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN