Son dakika! Demirtaş'a 2 yıl hapis cezası

Son dakika! Demirtaş'a 2 yıl hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Ankara eski Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a “hakaret ve terörle mücadelede görev almış kişileri tehdit" iddiasıyla açılanan davanın karar duruşması görüldü.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Demirtaş’ın avukatlarının yanı sıra HDP milletvekilleri Kemal Peköz ve Hüseyin Kaçmaz da duruşmada hazır bulundu.

2 YIL 6 AY CEZA

Mahkeme heyeti, “tehdit” suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar vererek, “terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, “işleniş biçimi ve yer zaman konusu kast ve yoğunluğu” gerekçesiyle cezada indirime gitmedi.

NE OLMUŞTU?

Selahattin Demirtaş, yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Temmuz 2020 tarihinde ikinci kez tutuklandığı “Kobane soruşturması” kapsamında dosya savcısı Yüksel Kocaman ile yargı önünde hesaplaşacağını söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın şikayeti üzerine Demirtaş hakkında “tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “terörle mücadele görev alanları hedef gösterme” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN