Depremin vurduğu Kilis'te 4 katlı bina çöktü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis'te 4 katlı ağır hasarlı boş bir bina büyük bir gürültü ile çöktü. AFAD ekipleri arama kurtarma çalışması başlatırken yıkılma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görgü tanıkları binada 3-4 hurdacının olduğunu yönelik bilgi verdi.

6 Şubat günü gerçekleşen 7,7 ve 76 büyüklüğündeki iki deprem 11 ili vurdu, yüzbinlerce ev yerle bir oldu. Deprem felaketinde can kaybı sayısı 50 bin 500'e yükselirken afet bölgesinde ağır hasarlı apartmanlar tek tek yıkılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Kilis'in Şeyh Sakıp Mahallesi Yeni Hal Sokaktaki 4 katlı binada çökme meydana geldi. Enkaz bölgesine yönlendiren arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

oo.jpg

Binanın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan incelemede ağır hasarlı olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERADA

Çevredeki bir vatandaş, binanın yıkılma anını cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde, binadan sesler gelmesi üzerine çevredeki vatandaşların, hasarlı binada olduğu iddia edilen kişi veya kişilere dışarı çıkın diye seslenmesi yer aldı.

Çökmeni ardından yaşanan panik anları ve etrafı toz bulutu kaplama anları da görüntülere yansırdı

'3-4 HURDACI DEMİR ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORDU'

Görgü tanıklarından Halil Korkut, AA muhabirine, 3-4 hurdacının binada olduğunu ve çökmeden önce bu kişilerin balyozla demir çıkarmaya çalıştığını gördüklerini, çökme öncesinde de söz konusu kişilerin dışarı çıktığına dair bir ize rastlamadıklarını söyledi.

Olay yerine gelen Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan da çalışmaları takip etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN