Dünyanın gözü Türkiye'de: Antalya'da üçlü zirve başladı

Rusya-Ukrayna savaşında 15'inci güne girilirken, dünyanın gözü kulağı bugün Antalya'da olacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Rusya-Türkiye-Ukrayna üçlü dışişleri bakanları toplantısı öncesinde görüştü. Üçlü dışişleri bakanları toplantısı başladı.

Dünyanın gözü kulağı bugün Antalya'da olacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin başlamasından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme bugün Antalya'da yapılacak.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların durması ve kalıcı barış için çaba sarf etmeyi sürdüren Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı ilk kez burada bir araya getirecek.

ÇAVUŞOĞLU, RUS VE UKRAYNALI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Antalya'daki üçlü zirve öncesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

c1.jpg
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba (solda) ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (sağda)

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

c.jpg

'BARIŞ VE İSTİKRARA VESİLE OLSUN'

Antalya Diplomasi Forum'un da resmi Twitter hesabından zirveye ilişkin bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, "Masa kuruluyor… Barış ve istikrara vesile olsun." denildi.

TARİHİ ZİRVE BAŞLADI

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı başladı.

r4.jpg

r2.jpg

r3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN