Son dakika! Erdoğan'dan Mescid-i Aksa diplomasisi

Son dakika! Erdoğan'dan Mescid-i Aksa diplomasisi

İsrail, şiddetin en büyük örneğini saldırılarını sürdürdüğü Mescid-i Aksa'da sergilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı görüştü.

İsrail, şiddetin en büyük örneklerinden birini dünyanın gözleri önünde Mescid-i Aksa'da sergiliyor. Birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce Filistinli bugün İsrail'in saldırılarında yaralandı. İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filistinlilere saldırdı. Saldırılarda 200'den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesinde yaralananların sayısının 278'e yükseldiğini açıkladı. 1 kişi de hayatını kaybetti. 

ERDOĞAN'DAN İKİ KRİTİK GÖRÜŞME

İsrail'in dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği vahşetin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

thumbs-b-c-dd861c2f6e4b37cd1d72f364abb47c87.jpg
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

SALDIRILARI TERÖR OLARAK NİTELEDİ

Erdoğan, görüşmelerde, İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek, sadece Müslümanların değil, bütün bir insanlığın vicdanını yaralayan bu alçakça saldırıları ve Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti.

thumbs-b-c-7a5583632b8ef33a446b9a90078fc85a.jpg
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN