Erdoğan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi: Askerimiz deprem bölgesinde fedakarca çalıştı

Erdoğan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi: Askerimiz deprem bölgesinde fedakarca çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da İnsani Yardım Tugayı'nda Mehmetçik ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından “Asker ilk iki gün sahada yoktu” iddiaları hakkında konuşan Erdoğan, "Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz." dedi.

Ankara'da İnsani Yardım Tugayı'nda Mehmetçik ile iftar programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından “Asker ilk iki gün sahada yoktu” iddiaları hakkında konuştu. Erdoğan, "Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz." dedi.

Öte yandan Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 3 milyon 300 bin aileyi TOKİ konutları ile 1 milyon 200 bin aileyi güvenli ve huzurlu evlere kavuşturduk." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Tarihçiler bizim milletimiz için asker millet ifadesini kullanır. Gerçekten de milletimizin her bir ferdinin askerliğin gerektirdiği mücadele ruhuna sahip olduğunu görüyoruz. Elbette günümüz teknolojisi ve şartları askerliğin kritik birimlerinin ve işlerinin profesyonel kadrolar eliyle yürütülmesini gerekli kılıyor. Ordumuz geniş bir alanda sergilediği başarılarla adeta destan yazıyor. İnsani yardım tugayımız da kendi sorumluluk alanındaki çalışmalarıyla bu destanın önemli bir parçasıdır. 6 Şubat depremlerinde sadece 3 saat içinde felaket bölgesine hazır alan gelen doğal afetler arama ve kurtarma taburu onlarca canımızı enkaz altından kurtarmıştır. Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Depreme dayanıksız bina yaparsanız ilk büyük sallantında yıkılır. Ormanları korumazsanız ilk büyük yangında varınızı yoğunuzu kül eder. Ben Rizeliyim bizde heyelan çok olur. Öyle olur ki o çay fidanlarıyla birlikte evinizi de alıp götürür. Biz bir yandan yeni yapıların bu gerçekliğe uygun şekilde inşasını sağlarken mevcut yapı stokumuzu yenilemenin yollarını arıyoruz. Kamu binalarını da aynı anlayışla planlı bir şekilde yeniliyoruz.

Ülkemizin dört bir tarafında siyasi krizler, çatışmalar, gerilimler eksik olmuyor. Küresel her krizin ilk etki alanı merkezinde bulunduğumuz coğrafyadır.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 3 milyon 300 bin aileyi TOKİ konutları ile 1 milyon 200 bin aileyi güvenli ve huzurlu evlere kavuşturduk.

Nerede bir terörist varsa tepesine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz.

Dikkatle, özenle, kararlılıkla sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerimizi siyasi ve ekonomik gücümüzün tamamlayıcısı haline getirme safhasındayız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN