Erdoğan Sezen Aksu'yu hedef aldı: O dili koparmak bizim görevimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen ''Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen şarkıcı Sezen Aksu hakkında isim vermeden konuştu. Cemaate seslenen Erdoğan, "Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası cemaate hitap eden Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen ''Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleriyle ilgili sert konuştu.

Mihrapta konuşan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

''Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.''

'İŞGAL VEYA SAVAŞ BÖLGE HUZURUNUN CİDDİ İHLALİ OLUR'

Çamlıca Camii’nde İslam Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya Ukrayna gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, gerilimin arttığı Rusya- Ukrayna ilişkisi hakkında "İşgal veya savaş bölge huzurunun ciddi ihlali olur. Bu bölgeyi ciddi manada rahatsız edeceği gibi 40 milyon nüfusu olan Ukrayna ile Rusya'nın zaten durumu ortada. Öbür taraftan Rusya alan olarak bölgenin en büyük güçlü devleti. Burada bir huzursuzluk olmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkiler gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Tarihinde olmayan bir barış içerisinde Rusya ile ilişkimiz var. Siyasi, askeri, ekonomik, kültürel bazda da ilişkiler gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile de aynı şekilde ilişkilerimiz gayet iyi. Bu olumlu gelişmeleri biz kabullenemiyoruz" dedi.

'BÖLGE BARIŞI İÇİN ARABULUCU OLABİLİRİZ'

Erdoğan Türkiye olarak arabuluculuk yapabileceklerini de belirterek "Barışın hakim olması için biz arabulucu olabiliriz. Üzerimize düşen göreve hazır olduğumuzu daha önce söylemiştim. Önümüzdeki günlerde Ukrayna ziyareti var. Sonrasında Moskova da olabilir" dedi.

"OMICRON OLUMLU İSTİKAMETTE GELİŞMELERE VESİLE OLDU"

Türkiye'deki Omicron vakalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan "Omicron daha da olumlu istikamette gelişmelere vesile oldu. Vaka sayılarında artış oluyor ama olumlu istikamette geçişte hızlı oluyor. Hastanelerimizde herhangi bir sıkıntımız yok. Gelişmeler olumlu. Şu sıkıntılı dönemlerde hastane inşaatlarımızın ne kadar hızlı gittiğini ve bu hastane inşaatlarımız sebebiyle de gerek şehir hastanelerimiz gerekse diğer hastanelerimizin inşaası Türkiye genelinde hızla gerçekleşti. Hatanelerde doluluk oranı da zannedildiği gibi değil. Dolayısıyla burdan da endişemiz yok. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Vatandaşlarımzın da dikkatli olması da bizim için önemli. Maske mesafe temizlik kurallara dikkat etmemiz isabetli olur. Ondan sonra niye böyle oldu dememek lazım. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Elimizden gelen tüm tedbirleri alıyoruz almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (196)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
196 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN