Müjde Ar: Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?

Sanatçı Müjde Ar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'yu hedef alan açıklamasını eleştirerek, "Cami kürsüleri insanları tehdit yeri değildir. Camiler hepimizindir. Siyasetçilerin tekelinde dil kopartma yerleri asla değildir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii’nde cuma namazı sonrasında cemaate yaptığı konuşmada Sezen Aksu'nun şarkısının “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözlerine tepki göstermişti. Erdoğan, “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” demişti. Erdoğan'ın sözlerinin ardından Sezen Aksu'ya bir destek de oyuncu Müjde Ar'dan geldi. Halk TV'de yayınlanan bir programa telefonla bağlanan Ar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek, "Camiler hepimizindir. Siyasetçilerin tekelinde dil kopartma yerleri asla değildir.” dedi.

Müjde Ar'ın açıklaması şu şekilde;

"BUNDA CİDDİYE ALINACAK BİR ŞEY YOK"

“Annemin Adem ile Havva üzerine yazılmış tam 11 tane şarkı sözünü buldum. Onları kitap haline getireceğim. Bunda ciddiye alınacak bir şey yok. Bu işi buraya kadar alıp, dil koparmaya kadar götürmek, doğrusu hepimizin vicdanını kanattı. Bu açıklama pekala makamdan yapılabilirdi. Camiler hepimizindir. Siyasetçilerin tekelinde dil kopartma yerleri asla değildir.”

"DURUM VAHİM HATTA VAHİMDEN DE ÖTE"

"Ben artık dedim burası sözün bittiği yer. Bundan daha kötü bir şey olamaz. Şöyle söyleyeyim genel olarak da söylenenleri takip ediyoruz. Durum vahim. Hatta vahimden de öte bir durumdayız. Genel olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu durum olarak. Şimdi ben siyasetçi değilim. Kültür sanat insanıyım ama öncelikle Cumhurbaşkanı’na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa’nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder.”

"BUNDAN SONRA SIRA SANATÇILARININ DİLİNİN KOPARTILMASINI MI GELİYOR?"

“Anayasa bildiğim kadarıyla ‘dil kopartma’ diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına. Şimdi AKP Hükümeti ise ne yapıyor bu açık hükme rağmen, yıllardır sanatçılara baskı yapıyor, sanat eserlerine sansür uyguluyor. Hatırlarsınız, Kars’taki heykel yıkımı. Hepimiz bağırdık, çağırdık, itiraz ettik. Ama sonunda patır kütür bu heykeli ‘ucube’ dediler yıktılar. Merak ediyorum. Bundan sonra sıra sanatçılarının dilinin kopartılmasını mı geliyor?”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN