Fazıl Say'dan Sezen Aksu'ya destek: Oratoryosunu yapalım

Fazıl Say'dan Sezen Aksu'ya destek: Oratoryosunu yapalım

Ünlü piyanist Fazıl Say, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen 'Adem ile Havva' sözlerinden dolayı tepki gören Sezen Aksu'ya destek verdi. Say, "Sezen'in tabii ki yanındayız, içinden geldiği gibi yapsın sanatını, hatta, sözlerin devamını da yazsın, oratoryosunu da besteleyelim" dedi.

Sezen Aksu'nun yeni çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen 'Adem ile Havva' sözleri kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaştı. MHP Genel Başkanı Aksu'ya olan tepkisini "Serçeysen serçeliğini bil" diyerek çıkıştı. Bir grup üyesi insan Sezen Aksu'nun evinin yakınlarında ellerinde Türk bayraklarıyla sanatçıyı kınayan bildiriler okudu. Sosyal medyada başlayıp büyüyen tepkilere karşı sessiz kalan Sezen Aksu'ya ünlü piyanist Fazıl Say sahip çıktı.

"HER NE ŞARKISI DÖKTÜRDÜYSE İYİ ETMİŞ"

Piyanist Fazıl Say, "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli yeni şarkısının inmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu’ya destek verdi.

fazil-say.jpg

Say Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sezen’in tabii ki yanındayız. Her ne şarkısı sözü döktürdüyse iyi etmiş, içinden geldiği gibi yapsın sanatını, hatta, sözlerin devamını da yazsın, oratoryosunu da besteleyelim" ifadesini kullandı.

SAY YILLAR ÖNCE "SEZEN AKSU'NUN NOTALARI KİRLİ" ELEŞTİRİSİ YAPMIŞTI

Fazıl Say, yıllar önce Sezen Aksu'nun notalarının kirli olduğuna ilişkin açıklamalar yapmıştı. O dönem Habertürk gazetesine konuşan Say, "Geçmişte kendisiyle bir arada bulunmaktan pişman mısınız?" sorusunu şöyle cevaplamıştı:

Sezen Hanım ile Metin Altıok'u anma gecesinde, Onno Tunç bestesi "Kavaklar" şarkısını çaldık. Niye pişman olayım? Önemli bir duyarlılıktır. Duygulu söylüyordu. Kaydı sonradan dinlediğimde biraz şaşırdım. Piyano, Do minör'den başlıyor, Sezen, Do diyez minör'den girip, Si minör'de arıyor parçayı. Son derece kirli. On notanın yedisi kirli. Detone ve kirli olunca da beni bu müziğin, "Duygulu" olduğuna inandıramazsınız. Duygu dediğimiz şey tüm duyuların birleşimidir. Kulak da en önemli duyudur. Müzik yapıyoruz. Patlıcan yemeği değil...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN