Erdoğan oy oranlarını paylaşarak Defne'deki depremzedelere böyle seslendi: Erdoğan’a sekiz buçuk bay bay Kemal’e doksan buçuk

Erdoğan oy oranlarını paylaşarak Defne'deki depremzedelere böyle seslendi: Erdoğan’a sekiz buçuk bay bay Kemal’e doksan buçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da seslendiği seçmene 14 Mayıs'taki oy oranlarını hatırlatarak "Defne'de Erdoğan verilen oy yüzde sekiz buçuk, Bay Bay Kemal'e doksan buçuk verildi. Sekiz buçuk nere doksan buçuk nere? Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu işi yapmıyoruz, Tayyip Erdoğan böyle tanındı, bu değişmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da afetzedelere seslendi. Muhalefete yönelik eleştirilerini dile getiren Erdoğan, Millet İttifakı'nın ayrımcı olduğunu iddia ederek, "CHP genel başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. Kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerimize ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden geçmez" dedi.

Defne'deki oy oranlarına da dikkati çeken Erdoğan, "Herhangi bir sıkıntım olduğu için değil bir gerçeği ortaya koymak istiyorum" diyerek şu ifadeleri kaydetti:

Şimdi Defne'de Erdoğan verilen oy yüzde sekiz buçuk, Bay Bay Kemal'e doksan buçuk verildi. Sekiz buçuk nere doksan buçuk nere? Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu işi yapmıyoruz. Burada yaşayan insan olduğuna göre talimatı verdik. Ayrım yapmadık yapmayız, Tayyip Erdoğan böyle tanındı, bu değişmez.

'FİTNE TÜCCARLARININ OYUNUNA GELMEDİNİZ'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sandıktan çıkan iradenin başımızın üzerinde yeri vardır. Şu anda buradaki kardeşlerimizin sayısı 30 bin. 40 yıllık siyasi hayatımızda millet ile inatlaşanlardan olmadık. İstikbalinize iradenize sahip çıktınız. Koltuk sevdalılarına prim vermediniz. Kürt Türk Nusayri diye bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyununa gelmediniz.

14 Mayıs'ta kararını Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan, diğer partilerden yana da kullanan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Bizim için sizin oyunuzu almak önemlidir. Elbette sizin teveccühünüze sahip olmak önemlidir. Tercihini demokratik yollarla göstermesi daha da önemlidir. Sandıktan çıkan iradenin başımızın üzerinde yeri vardır. Şu anda buradaki kardeşlerimizin sayısı 30 bin. 40 yıllık siyasi hayatımızda millet ile inatlaşanlardan olmadık.

'MİLLETE TEPEDEN BAKANLARDAN OLMADIK'

Millete tepeden bakanlardan olmadık. İnsanımızı tahkir etmedik, birleştirenlerden, kucaklaştıranlardan yana olduk. CHP genel başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. Kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerimize ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden geçmez. Ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahati seçmende aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Nerede kusurumuz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz.

Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Size bir daha yardım göndermeyeceğiz diyordu CHP'nin trolleri. Bakın AFAD'ımız Kızılay'ımız burada. Konya Belediye'miz burada. Sizi oraya kardeş yaptık, dedik. Depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık.

Biraz sonra Defne'deki hastanenin açılışını yapacağız. Bu hastanenin temelini attığımız zaman muhalefet 3 ayda hastane mi yapılır demişti. Bunlar zavallı.

'BİZ ARAZİ ADAMIYIZ'

Biz kovid döneminde İstanbul'da üç ayda bin 6 odalı Murat Dilmener Hastanesi'ni yaptık, Pakize Öz hastanesini yaptık. Ameliyat sayıları buradan çok daha büyüktü. Biz arazi adamıyız. Biz çalışarak üreterek geliyoruz.

Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Sizin ne semeriniz ne eseriniz var.

DEFNE'DEKİ OY ORANLARI

Herhangi bir sıkıntım olduğu için değil bir gerçeği ortaya koymak istiyorum. Şimdi Defne'de Erdoğan verilen oy yüzde sekiz buçuk, Bay Bay Kemal'e doksan buçuk verildi. Sekiz buçuk nere doksan buçuk nere? Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu işi yapmıyoruz. Burada yaşayan insan olduğuna göre talimatı verdik. Ayrım yapmadık yapmayız, Tayyip Erdoğan böyle tanındı, bu değişmez.

Arkadaşlarımız reklam yapmadılar, poz vermediler, siyasi nutuk atmaya gelmediler.

Muhalefetin diline doladığı Defne Hastanesi'ni açıyoruz. 28 Mayıs'ta da siz yapacaksınız, sandıkta bunlara haddini bildirmeye, emekli etmeye hazır mıyız?

Hatay'la birlikte diğer deprem illerimize de mahcup olmayacağız. Vatandaşlarımıza yeni konutlar yapacağız. Toplam 650 bin konut yapacağız.

'DÜŞÜNCEMİZ NE İSE ZİKRİMİZ O OLDU'

Depremin bize hatırlattığı gerçeklerden biri de fani olduğumuzdur. Amacımız milletimize "Bir Erdoğan vardı, mert adamdı, yürekli adamdı" dedirtebilmek. Düşüncemiz ne ise zikrimiz o oldu. Milletimizin gözünü boyamaya tenezzül etmedik. Milletimizin önüne karnemizi koyup oy istedik. Talimatı Kandil'deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor, teröristlerden alıyor. Teröristler ile kol kola el ele dolaşan bay Kemal var. Ondan benim ülkeme fayda olur mu? Gereken cevabı vermek için önümüzdeki bir hafta usanmadan çalışıyor muyuz. Hatay'dan bu defa farklı bir oy bekliyoruz.

'İLK İŞİMİZ AİLE KURUMUNU ANAYASAL ZEMİNE OTURTMAK'

Aile ve gençlik bankamızın kurulması ile inşallah gençlerimizin evliliğinin yolunu açacağız. Bu CHP, İYİ Parti ve yanındakiler LGBT'ci midir. Peki AK Parti'ye MHP'ye LGBT sızabilir mi? Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz.

Seçimlerden sonra ilk işlerimizden birisi aile kurumunu anayasal zemine oturtmak olacak.

Sizin gündeminizde ne varsa bizim de gündemimizde o var. 14 Mayıs'ta yarım kalan işimizi 28 Mayıs'ta tamamlayacağız. Milletimiz eski sisteme dönmek istemediğini beyan etti.

Önümüzdeki pazar günü çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum. Pazar günü karşımızda sadece CHP'nin Genel Başkanı olacak. Diğer partilere oy vermiş kardeşlerime ulaşmanızı istiyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN