Sınıfta kalan GSM operatörleri 1 ay ücret almayacak

Sınıfta kalan GSM operatörleri 1 ay ücret almayacak

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremlerin ardından iletişimin hayat kurtardığı bölgede şebeke dışı kalan GSM operatörleri, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlama kararı aldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin yarattığı yıkımlar sonrası enkazlarda kalan binler telefonlarından konumlarını bildirerek yardım istedi. İletişimin hayat kurtardığı bölgede GSM operatörleri şebeke dışında kaldı. Üç operatöre eleştiri yağdı. Hala dahi tam olarak bir bağlantı sağlanamazken yeni bir karar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, burada yaptığı açıklamada, sahada 34 bin 717 personelin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Oktay, "Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN