Vodafone CEO’su ‘yapacak bir şey yok’ diyerek duyurdu: İstanbul’da da aynısı olacak

Vodafone CEO’su ‘yapacak bir şey yok’ diyerek duyurdu: İstanbul’da da aynısı olacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılan Türkiye’de felaketle ilgili tartışmalar devam ediyor. Sarsıntıların ardından ortaya çıkan ve üzerinden neredeyse 10 gün geçmesine rağmen hala çözülemeyen ‘iletişim krizi’yle ilgili konuşan Vodafone Türkiye CEO’su, nüfusun yoğun olduğu bir bölgede deprem olması halinde yine aynı durumun yaşanacağını söyledi.

10 şehri etkileyen depremin bilançosu her geçen gün artarken, depremin ardından telekomünikasyon şirketlerinin başarısızlığı hem depremzedelerde, hem de bölgeye giden insani yardımlarda kriz oluşturdu. Öte yandan, bölgeden gelen haberlerde, 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinin üzerinden neredeyse 10 gün geçmesine rağmen, sorunun hala tam olarak çözülmediği bildiriliyor.

Türkiye’de hizmet veren GSM operatörlerinden Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 16 milyonluk İstanbul’da büyük bir deprem beklenirken, “Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede deprem olursa, baz istasyonları yine yıkılacaktır. Elektrik yine verilemeyecektir” dedi.

‘BAZ İSTASYONLARI BİNALARIN ÜZERİNDE’

Kule kurulamasının zorluğundan yakınan Aksoy, “Baz istasyonları binaların üstünde olmak zorunda. Geniş alanlar olsa, uygun alanlar olsa daha fazla kule kurulabilir. Kulelerde de bir takım regülasyonlar var. Çocuk parkı ve okul gibi alanların yakın olduğu yerlere kule kuramıyoruz” dedi.

engin-aksoy.jpg
Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy

Alan bulduktan sonra zorlukların devam ettiğini aktaran Aksoy, “Kuleleri kurmak da kolay olmuyor. Halk mahallesinde kule istemiyor. Halktan dolayı yerel yönetimlerin de tepkisi var; ‘halk istemiyor, kurmayın’ diyorlar. Yani biz bugün, bir kule kurarken o kadar çok zorlanıyoruz ki…” diye ekledi.

‘YAPACAK BİR ŞEY YOK’

BloombergHT’de yayınlanan Yatırım Kulübü programında konuşan Aksoy, “Deprem bölgelerinde 3 bin 50 tane baz istasyonumuz var ve yarısı kule, bunların hiçbiri yıkılmadı. Baz istasyonları bina üzerinde olunca, yapacak bir şey kalmıyor” ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN