H.K.G. davasında yine karar çıkmadı!

H.K.G. davasında yine karar çıkmadı!

Türkiye'de infiale yol açan, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davadan yine karar çıkmadı. İstismar davası 23 Eylül'e ertelendi. 2023’te görülecek.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada İstinaf Mahkemesi cezaları az bularak kararı bozdu.

İstinaf'ın dosyayı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesinin ardından yeniden yargılama başladı. Davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının bir kısmı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığı için belirtilirken, mahkeme duruşmayı 23 Eylül tarihine erteledi. Mahkemenin son kez süre verdiği belirtildi.

"DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

Duruşmada gizlilik kararı dolayısıyla izleyici ve basın mensupları alınmadı. Duruşma sonrası Cumhuriyet'e konuşan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, "Yargılama uzatılmaya çalışılmaktadır. Ancak biz bu davanın takipçisi olmakla kararlıyız. Yargılama 23 Eylül'e bırakıldı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN