Son dakika haberi!... 7.500 TL alan milyonlarca emekliye zam müjdesi! Sonunda resmi açıklama geldi... Cumhurbaşkanı talimatı

Son dakika haberi!... 7.500 TL alan milyonlarca emekliye zam müjdesi! Sonunda resmi açıklama geldi... Cumhurbaşkanı talimatı

Son dakika... Türkiye gündeminde yer alan emekli maaşlarında zam düzenlemesi için yapılan çalışmalarda dikkat çeken gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe çalışmaları esnasında AK Parti'den açıklama gelerek emeklilerin yüzü güldü. En düşük emekli maaş alan milyonlarca emekliye zam müjdesi verildi. İşte tüm detaylar...

Son dakika haberine göre... Emekli maaşlarına dair düzenleme aşamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise teknik çalışmaları nı sürdürüyor. Çalışmalara dair yaşanan gelişme ile birlikte maaş düzenlemesine dair çalışmalar paylaşılacak.

EMEKLİ MAAŞ DÜZENLEMESİNDE YENİ GELİŞME

Bakanlıklar tarafından çalışanların son sürat sürdüğü günlerde AK Parti'den müjde geldi. TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklama ile birlikte emekli zammı konusunda bütçe dengesini bozmayarak nitelikli bir çalışmanın sürdüğü açıklandı.

Ekim ya da kasım ayını işaret eden Güler, "Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor." sözlerini kullandı. 1 Ekim tarihinde açılacak Meclis ise yeni yasama yılına giriş yapacak. En dikkat çeken konulardan birisi olan emekli zammında düzenleme yapılması bekleniyor. Abdullah Güler, Meclis çalışmalarına dair bilgileri paylaştı.

0x0-emekliye-ek-zam-son-dakika-ak-partiden-emekli-maasi-duzenlemesi-aciklamasi-1694689253850.jpg

ERDOĞAN'DAN TALİMAT GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğü emekli maaş düzenlemesine dair gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeye dair talimat verdiği belirtiliyor. Güler tarafından gelen açıklamalara göre iki bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor.

Kahramanmaraş depremine dikkat çeken Güler, "6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor." sözlerine yer verdi.

para-32.webp

RAKAM VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Emekli maaş düzenlemesi için yapılan çalışmaların bitmeden rakam verilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Bütçenin dengesini bozmadan yeni imkanların sağlanabilmesi için ciddi bir çalışmanın sürdüğünü hatırlattı.

Meclis'e ekim ya da kasım ayı ile birlikte sunulması beklenen konunun hızla çözülmesi için çalışmaların süreceğini belirtti. Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Güvelik Bakanlığı tarafından konuya dair titiz ve büyük bir ilgiyle yaklaşılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN