DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Yeni Yol Partisi'nin grup toplantısında hükümeti sert sözlerle eleştirdi. “Ekonomiyi ayaklar altına aldılar” diyen Babacan, TÜSİAD’a açılan soruşturmayı yatırımcılara gözdağı olarak nitelendirdi. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve baskının ekonomiyi çıkmaza sürüklediğini belirterek, emeklilerin ve çalışanların geçim sıkıntısı içinde olduğunu vurguladı. "Hukuku yok sayarak ekonomi düzelmez" dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeni Yol Partisi'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi ve hukuk politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Babacan, özellikle TÜSİAD’a yönelik başlatılan soruşturmayı gündeme getirerek, bunun yatırımcıya gözdağı vermek anlamına geldiğini söyledi.
'TÜSİAD'A AÇILAN SORUŞTURMA, YATIRIMCIYA GÖZDAĞIDIR'
Babacan, iktidarın eleştiriye tahammülsüz olduğunu vurgulayarak, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı'nın ekonomi ve hukuk konularındaki tespitlerinin hemen yargı yoluyla bastırılmaya çalışıldığını belirtti. “Hemen yargı sopasına sarıldılar. Çünkü kendileri gibi düşünmeyen herkes ya hain ya da suçlu” diyen Babacan, bu soruşturmanın yabancı yatırımcıya korku, yerli yatırımcıya ise baskı anlamına geldiğini ifade etti.
'TÜRKİYE’DE ÇETELER BÜYÜYOR, HUKUK ZAYIFLIYOR'
Babacan, Türkiye’de suç örgütlerinin yaygınlaştığını belirterek, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, artık şirket kurmaktan daha kolay” dedi. Çetelerin ve mafyanın sokaklarda hakimiyet kurduğunu söyleyen Babacan, bu tablonun ülke yönetimindeki zafiyeti ortaya koyduğunu savundu.
'EMEKLİLER KAN AĞLIYOR'
Konuşmasında ekonomik sıkıntılara da değinen Babacan, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını hatırlatarak, “Birkaç yıl önce ucuz et kuyruklarında bekleyen emekliler, şimdi ucuz yemek ve ekmek kuyruklarında bekliyor” dedi. Açlık sınırının 22 bin lirayı geçtiğini ancak en düşük emekli maaşının 14 bin 469 lira olduğunu belirten Babacan, bu rakamlarla geçinmenin imkânsız olduğunu vurguladı.
'HUKUKSUZLUKLA EKONOMİ DÜZELMEZ'
Babacan, hükümetin hukuk düzenini ihlal ederek ekonomiyi düzeltemeyeceğini belirtti. “Güçlü bir ekonomi mi istiyorsunuz? Önce adil bir hukuk düzeni kuracaksınız” diyen Babacan, iktidarın eleştirileri susturma çabalarının ülkeye istikrar getiremeyeceğini söyledi.
Konuşmasının sonunda hükümeti gerçeklerle yüzleşmeye davet eden Babacan, “Yanlış politikalarla bu ülkeyi yönetemezsiniz. Anlamadınız, anlamıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
'ÖYLE BİR VURACAĞIZ Kİ KÜLLİYE’NİN DUVARLARI SARSILACAK'
Babacan, grup toplantısında “vur vur inlesin” diye slogan atan partililere,“Vurmak bizim kültürümüzde yok. Biz ne zaman vuracağız biliyor musunuz? Seçim günü artık seçim konuşuluyor ya. Artık seçimin konuşulmasını önlemek mümkün değil, bu ülkede seçim konuşulur. O günü geldiğinde oy pusulasında önümüze alacağız, o evet mührünü öyle kuvvetli vuracağız ki Külliye'nin duvarları sarsılacak zaten. Asıl o zaman.” dedi