İmamoğlu'ndan Erdoğan'a KDV indirimi cevabı: Faturaları yan yana koyalım millet karar versin

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a KDV indirimi cevabı: Faturaları yan yana koyalım millet karar versin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Partili belediyelere 'su tarifelerinde indirim yapın' talimatına tepki gösterdi. İmamoğlu, Erdoğan'a seslenerek, "Elektrik, doğal gaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suda indirim çağrısı üzerine, “Elektrik, doğal gaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Belediyeler sudaki KDV oranında indirim yapsın" talimatının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

"SU TEMİN MALİYETİ YÜZDE 100'DEN FAZLA ARTTI"

İmamoğlu, "Önemli bir bilgilendirme” başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Suda KDV indirimi yüzde 7 oranında yapıldı ancak Büyükşehir Belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda yüzde 100’den fazla arttı. Elektrik, doğal gaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin. "

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bugün katıldığı partisinin il başkanları toplantısında şunları söyledi:

"Tüm AK Parti'li belediyelere bir uygulamayı süratle yaygınlaştırmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetin ne şuyuz ne buyuz, biz AK Parti'yiz. En az KDV indirimi kadar bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır."

Erdoğan'ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de MHP'li belediyelere aynı yönde talimat verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN