Kılıçdaroğlu 'Altı lider söz verdik' diyerek açıkladı: İlk yapacağımız iş...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Konya'da açıklamalarda bulunurken iktidara geldiklerinde değişim gösterecek maddeleri duyurdu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle birlikte karar aldıklarını bildirip, israfı önleyeceklerini ve aile destek sigortaları çıkaracaklarını bildirdi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Millet Buluşmaları'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun gündem maddesi seçimi Millet İttifakı'nın kazanması durumunda Türkiye'de değişim gösterecek olayları açıkladı. Kılıçdaroğlu, değiştirecekleri ilk iki şeyin israfı önlemek, aile destekleri ve sigortaları çıkarmak olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, aynı zamanda cumhurbaşkanlığının adaylığının kesinleştiği gün tüm mal varlığını da açıklayacağını söylerken, iktidara geldiklerinde Esnaf Bakanlığı kuracaklarını da ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Beraber çalışırsak, güzel ülkemize huzuru getireceğiz. Bahar geldi ama baharı her yıl getireceğiz. Kadim bir kasabadayız. Buranın görkemli bir tarihi var.

Etilerden kalan çok sayıda tarihi eser var. Dolayısıyla bu bölgenin en kadim şehirlerinden birisi Ereğli'deyim ve mutluyum. Bir ilçe olmasına rağmen buğday üretiminde birinci sırada. Sizlerle birlikte Türkiye'nin sorunlarını konuşmak benim görevlerimden birisidir.

Neden biz daha iyi bir pozisyonda değiliz diye düşünmek zorundayız. Türkiye artık dünya ile yarışmak zorundadır. Türkiye artık bölgesinin lideri olmak zorundadır. Türkiye dünya ile yarıştığında güçlü bir Türkiye olacaktır.

Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz. Endişe etmeyin. Gencimiz dünyanın neresine giderse gitsin gülümseyerek ülkesine dönecek.

Güvenlik görevlisi sabahın 5'inde, 6'sında kapınıza dayanmayacak bilecek ki bu ülkede artık özgürlük var.

18 milyon 700 bin dekar tarım arazisi var sadece Konya'da. 7.5 milyon tarım alanı sistemin dışına çıktı. Sulamada yeteri kadar olmadı. Meşhur bir baraj, GOP var. Konya Ovası'na 20 yıldır su gelmiyor doğru dürüst. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim.

'5 BUÇUK MİLYON GENÇ İLK DEFA SANDIĞA GİDECEK'

Düzeni siz değiştireceksiniz, iktidara siz getireceksiniz. Bu ülkenin 5,5 milyon genci ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak.

Attığını bir tweet dolayısıyla babanız ve anneniz asla kuşku duymayacak. Çünkü bilecek ki artık bu ülkede özgürlük var.

Gençler, dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. Otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirdik diyeceksiniz. Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınlar sosyal güvelik birimlerinizi devlet ödeyecek.

'BAY KEMAL SÖZÜNDEN DÖNMEYECEK'

Her bir genci, arkadaşınızı ikna edeceksiniz. Sandığa gidecekler ve Mille İttifakı'na oy verecekler. Benim sözüm de söz. Gereğini yapacağım. Bay Kemal verdiği sözden asla dönmeyecek.

Kadının, gençlerin sosyal güvenliği olacak. Çiftçiler, üreticiler, sizin bankalara olan faizlerinizi tamamen sileceğiz, ana parayı taksitle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, arpa, fasulye, canlı hayvan, et, mercimek almayacağız. Herkes üretecek, herkes kazanacak.

Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz; ÖTV'si KDV'si olmayacak. Çünkü sosyal devlet halkına hizmet götüren devlettir. Bu ne demek? Bu beşli çetelere hizmet değil, vatandaşa hizmet demektir.

Allah nasip eder 15 Mayıs'ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız.

Esnafın, orta direğin güçlendirilmesi gerek. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Esnafın sicil affını çıkaracağız. Esnafın da faizlerini sileceğiz. Pandemi döneminde uzun süre dükkanları kapalı kaldı. Esnaftan makul ana paralarını alacağız.

'İLK İŞ; İSRAFI ÖNLEMEK'

Altı lider söz verdik; israf haramdır diye biliyoruz. İlk yapacağımız iş; israfı önlemek. Bütün savurganlıkları önleyecek bir madde çıkaracağız.

İkinci iş; hiçbir aile kendisini sahipsiz hissetmesin. Aile destekleri ve sigortaları çıkaracağız. 1971 yılından bu yana çıkması gereken bu kanun çıkmadı. Size yardım yapılıyor oyunuzu bize verin diye. Bizim kitabımızda bu yok. Hiçbir ayrım yatmadan her aile sosyal devletin güvencesi altında olacak. Gelir kadının banka hesabında yatacak. Hiçbir kadını hiçbir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğiz.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Ama parayı beşli çetelere yedirirseniz bir şey kalmaz. O parayı sonuna kadar alacağım. Her alanda hakkı hukuku adaleti sağlayacağız. Zengin fakir ayrımı olmayacak herkes aynı yemeği yiyecek.

'TORPİLİ BİTİRECEĞİM'

Torpili bitireceğim. Kul hakkı yemek bizim inancımızda en ağır cezadır. Altı lider karar verdik. Siyasi ahlak kanunu çıkaracağız. Rüşvet alanı tarihin çöp sepetine atacağız. Görmek isteyenler için her zaman bahar ve çiçek vardır. O çiçeklerin açmaması için her şey vardı. Ama yine de o çiçekler açtı.

Mal varlığımı siyasete girdiğim gün açıkladım. Kendi internet siteme koydum. Cumhurbaşkanlığı adaylığım kesinleştiğinde mal varlığımı bütün Türkiye'ye göstereceğim. Temiz bir siyaseti getireceğiz. Halka doğruları söyleyen yeni bir anlayışı getireceğiz. Temiz bir siyaset getireceğiz. Vatandaş-siyasetçi arasında güven köprüsünü yeniden inşa edeceğiz. Halktan yana olan bir anlayışı getireceğiz.

5,5 milyon gençten söz istiyorum. Her arkadaşınızı ikna edeceksiniz, sandığa gidecek ve Millet İttifakı'na oy verecek. Benim de sözüm söz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN