Kılıçdaroğlu: 10 bin dolar alan siyasetçiyi ortaya çıkarmak devletin namusudur

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun '10 bin dolar alan siyasetçi' olduğunu söylemesinin ardından bu siyasetçinin kim olduğunun açıklanmamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bunun ortaya çıkarılmasının devletin namusu olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Burada iktidara sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, işsizlikten, dış politikaya, çevre sorunlarından siyaset gündemini ısıtan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu açıklaması gündemde tartışmaya neden olmuştu. Soylu'nun bu siyasetçinin kim olduğunu açıklamaması ise muhalefetin tepkisini toplamıştı.

Kılıçdaroğlu bugün yaptığı konuşmada söz konusu duruma ilişkin "İçişleri Bakanı diyorsa ki 'Burada rüşvet var, her ay 10 bin dolar gidiyor' bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Eğer devleti yönetenler adaletten uzaklaşmışlarda bu ülkede bir sorun var demektir. Adaleti en iyi anlatan nedir biliyor musunuz? Buraya iki su getirdim. Doğanın da adaleti var. Bu ergene Nehri'nin kaynağından. Bu kirlettiğimiz su. Adaleti burada görüyorsunuz. Nasıl olur da bu bu hale gelir. Bu suyu bu halden bu hale kim getirdi?

Bu ülkeyi yönetenler nerede?

Adalet varsa kimse düşünceleri yüzünden hapse atılmaz. O zaman aklımızı kullanmayacağız da ne yapacağız. Devleti yönetenlerin adalet konusunda sorumluluğu vardır. Hz. Ali 'devletin dini adalettir' diyor. Hz. Ömer 'Dicle'nin kenarında koyun kaybolsa ben sorumluyum' diyor.

'MARMARA DENİZİ'Nİ ÇÖKELTME HAVUZU GİBİ KULLANDILAR'

2002'de Ergene Nehri'ndeki kirlilik için oy birliğiyle araştırma komisyonu kuruldu. 2003'te rapor bitti Meclis'te okundu, 'gereği yapılsın' dendi. 2003'te bu kadar kirli değildi. 53 belediyenin alanını kapsıyor Ergene Havzası. Fotoğraflar acı, caydırıcı cezalar getirilmeli diye TBMM yönetme kuruluna öneride bulunuyor. Geldi mi gelmedi. Yürütme organı TBMM'yi dinlemiyor.

Bu suda yüzen balıkların, sudan içen kuşların, çayır çimenin hakkı var. Nerede bunlar? Adalet diyoruz gereğini yapmıyoruz. Toplu balık ölümleri oldu Marmara'da iki gün gazeteler yazdı unutuldu gitti. Marmara kırmızıya döndü, yeşile döndü. Arkasından Marmara'yı deniz anaları bastı onu da çabuk unuttuk.

124 tür balık vardı ticari anlamda söylüyorum çoğu bitti kalmadı.

Marmara Denizi'ni çökeltme havuzu gibi kullandılar. Bütün kirlilikler buraya aktı.

'FERİŞTAHINIZ GELSE BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZ'

Dün Didim Belediye Başkanımıza 5 kişi saldırdı. Niçin? Didim'de yapılan iki tane kule var. Didim'e ihanet edilmesini istemiyor 'yıkacağım' diyor yasa dışı yapılan yerlerin tamamını. Önce havuz medyasının gazetesi Sabah Gazetesi önce belediye başkanımıza iftira attılar. Sen gazetecisin Didim Belediye Başkanı tutuklandı manşeti attı. Ama savcıyı tahrik ediyorlar tutuklasın diye. Araştırma yaptılar hiçbir şey yok. Gazete özür diledi mi. Dilemez. Çünkü ahlak olması lazım.

Bu belediye başkanımız direndi, 'yıkacağım' dedi. Yıkım ihalesi açtı kimse korkudan girmedi. Sonunda bir cesur adamı buldular. Dün akşam saldırıya uğradı. Belediye Başkanımızın sağlığı yerinde. Mücadelesini Didimliler için yapsın. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bizim üzerimize yer altı dünyasının beslemeleriyle gelebilirler. Sanıyorlar ki biz CHP'lilere geri adım attırabiliriz. Siz CHP'yi bilmiyor musunuz Kuva-yi Milliye ruhunun bu topraklarda olduğunu bilmiyor musunuz? Sizin feriştahınız gelse bize geri adım attıramaz. Parayla tutulan adamlarda insanlık yoktur. Onların yüreklerinde insan sevgisi yoktur. Adaleti gerçekleştireceğiz. O binanın kaçak katlarını yıkacağız gerekirse tüm milletvekilleriyle balyozla gidip yıkacağız.

Milletin vekili soru soramıyor? Böyle bir adalet böyle bir düzen görüldü mü? 128 milyar dolar nereye gitti diye araştırayım dedi Merkez Bankası Başkanı, görevden aldılar.

'DOLANDIRAN DEĞİL DOLANDIRILAN HAPSE ATILIYOR'

Vatandaşın biri gidip AK Parti Milletvekili beni dolandırdı diye savcıya dilekçe veriyor sen misin dilekçe veren hemen hapse atılıyor. Dolandıran kişi değil dolandırılan kişi 'sen misin dilekçe veren' hapse atıyorlar. Sonra da diyorlar ki bu ülkede adalet var.

'5'Lİ ÇETE SON 19 YILDA 220 MİLYAR İHALE ALDILAR'

5'li çete dediğimiz 5 kişinin devletin en büyük ihalelerini alanlar olduğunu biliyoruz. Dünya raporlarına geçtiler. Son 19 yılda en az 220 milyar liralık ihale aldılar.

Her tarafta rezaletler rüşvetler nasıl döndüğü söylenmiyor mu? 220 milyar lira bir devleti yeniden inşa edersiniz. 5 kişiye veriyorsunuz sadece. Bu mudur adalet?

Daha acı olanı ne? Bunlardan birisi milletin anasına küfretmişti. Küfrettikçe ihale alıyor. Ananıza babanıza küfredecekler devletin bütün imkanlarını vereceksiniz onlara. Onların ne kadar vergi verdiği bilinmiyor. Gizli. Asgari ücretlinin ne kadar vergi verdiği biliniyor. Bu haramzadelerin bilinmiyor. Her birisi Türkiye'de kazandığı dolarları yurt dışına gönderiyor.

Bu mudur adalet? Biz bunun için mi yürüdük?

'ADALETSİZLİĞİ YSK ARACILIĞIYLA YAPTILAR'

Bunlar o kadar ileri gittiler ki yerel seçimlerde utanmadan sakın CHP oy vermeyin CHP gelirse yardımlar kesilir dediler. Bunlarda ahlak var mı?

İstanbul seçimlerini iptal ettiler. Aynı zarfın içinde 4 oy pusulası var. Aynı kişi kullanıyor. Diyorlar ki bunların biri sahte.

İnsanda ar damarı olur. Bu kadar adaletsizlik. Kimin aracılığıyla yaptılar; YSK aracılığıyla yaptılar.

Adaleti savunan bir insan hiçbir şeyden korkmaz. Bir tek Allah'tan korkarız.

'TÜRKİYE'NİN İTİBARINI YERLE YEKSAN ETTİLER'

Sen bu Türkiye'den ne istiyorsun? Türkiye'nin çıkarlarını savunamıyor. Geceleri yatamıyordu vay efendim beni neden falan devlet başkanı aramadı. Arasın aramasın. Türkiye bu hale getirilir mi?

Öyle bir rezalet yaşattılar ki dış politikada Türkiye'nin itibarını yerle yeksan ettiler.

Biz yeniden yurtta barış dünyada barış politikasına döneceğiz. Bölgemize barış getireceğiz. terörü bitireceğiz. Herkesle kucaklaşacağız.

İki temel kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Bayrağımız ve vatanımız konusunda sorunu olmayan herkesle kucaklaşmaya hazırız.

'10 MİLYONUN ÜZERİNDE İŞSİZ VAR'

10 milyonu aşkın işsizimiz var. 19 yıl devleti yöneteceksin milyarlarca lira parayı kullanacaksın. Normalde herkesin iş sahibi olması gerekirken yatırımlar nedeniyle, üretime dönük yatırım yapmayacaksın 10 milyonun üzerinde işsizlik yaratacaksın.

Pandemi döneminde 10 milyar lira hibe yardımı yaptılar. Onu da biz, diğer muhalefet partileri zorladık. Milyonlarca esnafa ve çiftçiye verdikleri para 10 milyar. Sadece 5'li çeteye bu süre içinde verdikleri 21 milyar.

'RÜŞVETİ ORTAYA ÇIKARMAK DEVLETİN NAMUSUDUR'

(10 bin dolar alan siyasetçi) Siz hiç merak etmiyor musunuz? Hiç demiyor musunuz bir devlet böyle yönetilmez. Rüşvet alan belli rüşvet veren belli. Beyefendi diyor ki ben elçiyim. Kimin elçisisin. Rüşveti ortaya çıkarmak devletin namusudur. İçişleri Bakanı diyorsa ki burada rüşvet var her ay 10 bin dolar gidiyor bu para bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur.

'AÇIKLAMAYI YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜ DEĞİL İÇİŞLERİ BAKANI'

Açıklama yapıyor Erdoğan 'suç örgütü üzerinden tartışma yapmayız.' Açıklamayı yapan suç örgütü lideri değil ki açıklamayı yapan bu ülkenin İçişleri Bakanı. Ben sana İçişleri Bakanını soruyorum sen suç örgütünden bahsediyorsun. Ha şunu diyorsa 'İçişleri Bakanı suç örgütlerinden birisidir' diyorsa mesele yok doğruyu söylüyor o zaman.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN