Kılıçdaroğlu'ndan Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ile ilgili paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" dedi.

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, bugün Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde infial uyandıracak eylemini tüm uyarılara rağmen gerçekleştirdi ve Kuran-ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü.

Birçok kesimden olaya karşı tepki gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından söz konusu eyleme ilişkin sert tepki gösterdi.

'BU EYLEMİN AMACINI BİLİYORUZ'

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN