Kılıçdaroğlu 'üzgünüm' diyerek paylaştı: Dünyada kimseyi incitmek istemem

Kılıçdaroğlu 'üzgünüm' diyerek paylaştı: Dünyada kimseyi incitmek istemem

Kılıçdaroğlu'nun dün sosyal medyada seccade fotoğrafı üzerinde durdurduğu fotoğrafı gündem oldu. Kılıçdaroğlu yaşanan olayla ilgili üzgün olduğunu dile getirerek "Kimseyi incitmek istemem. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kaydetti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı bir iftar yemeğinden sonra çekilen fotoğrafta yerde seccade unutulması sosyal medyada gündem oldu.

CHP'den yapılan açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir" ifadeleri kaydedilmişti.

Muharrem İnce, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, bir din bilginine danıştığını ve seccadeye ayakkabı ile basmanın değil, kul hakkı yemenin ve yalan söylemenin günah olduğunu belirtmişti.

İktidar kanadından ise tepki gecikmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir." demişti.

'MİLLETİMİZİN VİCDANINA BIRAKIYORUM'

Kılıçdaroğlu da yaşanan olayın ardından sosyal medyadan bir açıklama yaptı. CHP lideri açıklamasında şunları kullandı:

Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (55)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
55 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN