Millet İttifakı'nda 'seçim' kararı: Dört parti CHP listesinden girecek

Millet İttifakı'nda 'seçim' kararı: Dört parti CHP listesinden girecek

Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken önemli bir gelişme yaşandı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girme kararı aldı. DEVA Partisi kaynakları ise görüşmelerin olumlu ilerlediğini ama nihai bir karar olmadığını ekledi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlere odaklanmışken, cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından milletvekilliği seçimleri için liste hazırlıkları da devam ediyor. Millet İttifakı, ortak liste konusunu tartışırken, bugün Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'in seçime CHP listelerinden girmesi kararlaştırıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre dört parti, CHP'den 30 sandalye alacak. İYİ Parti ile CHP ise 15 şehirde ortak listeden seçime girecek.

DEVA Partisi kaynakları ise görüşmelerin olumlu ilerlediğini ama nihai bir karar olmadığını ekledi. Konuyla ilgili nihai karar yarın verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN