MİT'ten operasyon: Avrupa'dan militan kazandıran Faik Aydın etkisiz

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK/KCK için Avrupa'dan militan kazandıran Faik Aydın'ı, Irak sınırının yaklaşık 160 kilometre içerisinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine dün yapılan saldırıyla sızma girişiminde bulunan PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada 9 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Güvenlik güçleri saldırıya karşı operasyonlarını ve incelemelerini sürdürüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin etmekle görevli "Renas Raperin" kod adlı Faik Aydın'ı, Irak sınırının yaklaşık 160 kilometre ötesinde düzenlediği bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

KRİTİK ÖRGÜTSEL İŞLERDEN SORUMLUYDU

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT'in sürekli takibinde olan Faik Aydın'ın Avrupa'da terörist faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmişti.

1kapak.jpg

Avrupa'da kritik örgütsel işler yürüttükten sonra 2015'te Irak'ın kuzeyine geçen ve orada PKK/KCK'nın silahlı kadrosuna katılan Aydın'ın, özellikle Süleymaniye bölgesinde yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım sağlamak için baskı yaptığı belirlendi.

YAKALAMA KARARI BULUNUYORDU

Bu önemli terörist hakkında Muş Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı bulunuyordu.

MİT'in dikkatli ve hassas istihbarat çalışmaları sonucunda, teröristin Avrupa'daki faaliyetleri ve PKK/KCK adına yürüttüğü eleman toplama çalışmaları ortaya çıkarıldı. İstihbarat teşkilatının sahadaki ajanlarının da katkısıyla planlanan operasyon, uygun zaman ve koşullarda gerçekleştirildi ve sonucunda Faik Aydın etkisiz hale getirildi.

Bunun yanı sıra, terörist Faik Aydın'ın kardeşi Saygı Aydın'ın 2014-2018 yılları arasında Erzurum'da terör olaylarına karıştığı ve 2018'de etkisiz hale getirildiği, diğer kardeşi Ferhat Aydın'ın ise 2013-2014 yıllarında PKK/YPG bünyesindeyken Suriye'de hayatını kaybettiği bilgisi de güvenlik kaynakları tarafından paylaşıldı.

DÜNKÜ SALDIRIDA 9 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dün Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, "Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN