Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit

Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit

MSB, Kuzey Irak'taki bir üs noktasına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit sayısının 9'a yükseldiğini duyurdu. Öte yandan MSB 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sızmaya çalışan teröristlerden 20'sinin etkisiz hale getirildiği ve bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi. Ayrıca, F-16 savaş uçaklarının bölgedeki terör hedeflerini vurduğu da belirtildi.

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

Bu çatışmanın ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatlarında 29 hedefin imha edildiği açıklandı. Bu operasyonlar, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Hava harekatlarında yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

1-008.jpg

MSB, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin isimlerini açıkladı

PENÇE SERİSİ OPERASYONLAR

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki Pençe serisi operasyonları kapsamında terör örgütüne ağır kayıplar verdirildiği, operasyonlarda 831 teröristin etkisiz hale getirildiği, silah ve mühimmat ele geçirildiği, teröristlerin barınma noktalarının imha edildiği belirtildi.

Zap, Avaşin, Basyan ve Metina kampları gibi stratejik öneme sahip bölgelerde de operasyonlar sürdürüldüğü ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (47)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
47 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN