Özgür Özel'den TÜİK çıkışı: Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Bir kez daha TÜİK'i eleştiren Özel, "TÜİK ne demek? TÜİK, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Tayyip Bey’i üzmediler ama sizi üzdüler" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sinop halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Tabii ki Sinop deyince akla mutlu bir şehir geliyor ama emekli yoğunluğu açısından da aslında çok dertli insanların bir arada olduğu bir şehir geliyor. AKP geldiğinde 3 Kasım 2002’de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Yani sizinle hiç uğraşmasa, hiç ilişmese, düzeninizi bozmasa bugün 26 bin lira maaş alıyor olacaktınız. Ama ‘TÜİK’e göre yapacağım, enflasyona ezdirmeyeceğim, enflasyon kadar zam vereceğim’ dedi. TÜİK ne demek? TÜİK, Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Tayyip Bey’i üzmediler ama sizi üzdüler. Gerçek enflasyon yüzde 120, TÜİK’e göre 68. En nihayetinde 7 bin 500 lirayı 10 bin lira yapan yüzde 33’lük zamla sizi enflasyona ezdiren bir anlayış.

1 YILDA 16 TABAK SİNOP MANTISI EMEKLİ MAAŞINDAN EKSİLDİ

1,5 ay önce buna isyan ederek ilk toplantılarda ’emekliler sesimize ses olursanız, yanımıza gelirseniz, birlikte mücadele edersek’ diyerek çağrıda bulunmuştum. Tayyip Bey de demişti ki ‘Türkiye yüzde 4,5 büyüyor. Herkesin keyfi yerinde. Özgür efendi de çıkmış emeklileri kışkırtmaya çalışıyor’ demişti. Ben söyledim her gün yeni ayaklar eklendi ayaklarımıza, yeni kulaklar işitmeye başladı ve daha çok olduk. Ve işte bugün burada emeklilerimizle hep birlikteyiz.

En düşük emekli maaşı geçen sene bugün 54 tabak Sinop mantısı satın alabiliyormuş, bugün 38 tabak alıyor. 1 yılda 16 tabak Sinop mantısı emekli maaşından eksiltilmiş durumda. Büyük bir haksızlıkla, büyük bir mağduriyetle karşı karşıyayız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN