Taksici Yaşar Yanıkyürek cinayetinde karar: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Taksici Yaşar Yanıkyürek cinayetinde karar: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Sarıyer'de taksici Yaşar Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra yol kenarına atan Yoosef Bagherian Gharehtapeh, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 5 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra yol kenarına atılan ve ardından aracı çalınan Yaşar Yanıkyürek (58) cinayetinin ilk duruşması, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh (42), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada maktul Yaşar Yanıkyürek'in ailesi ile taraf avukatları hazır bulundu.

Zanlının yakalanma anı:

'CANİCE BİR CİNAYET İŞLENMİŞTİR'

Duruşmada söz verilen taksici Yaşar Yanıkyürek'in oğlu, "Canice bir cinayet işlenmiştir. Hatırlamaması mümkün değil. Her şeyi planlı ve bilerek bir cinayet işlemiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

9074427.jpg
Taksici Yaşar Yanıkyürek

Mütalaasında Cumhuriyet savcısı sanığın cezalandırılmasını istedi.

'30 TANE HAFIZA İLACI KULLANDIĞIM İÇİN HATIRLAMIYORUM'

Duruşmada savunma yapan sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh, "Ülkeye kaçak yolla girmedim. Ben 30 tane hafıza ilacı kullandığım için olayı hatırlamıyorum. Olaydan sonra tüm ilaçları aldılar, beni dövdüler. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Birçok şeyi hatırlamıyorum. Araca bindiğimizi hatırlıyorum. Beni çok dövdüler bir şey hatırlamıyorum. İlaçlarımı da aldılar." dedi.

y-b-g.jpg
Yoosef Bagherian Gharehtapeh

İLK DURUŞMADA KARAR

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh'in, "Nitelikli kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Olay mahalli:

Mahkeme, sanığın samimi pişmanlık göstermediğini değerlendirerek cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Mahkeme hakimi karardan sonra Yaşar Yanıkyürek'in ailesine, "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" diyerek başsağlığında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN