Son dakika! YÖK Başkanı değişti, Yekta Saraç'ın yerine Erol Özvar atandı

Son dakika! YÖK Başkanı değişti, Yekta Saraç'ın yerine Erol Özvar atandı

Son dakika haberi... YÖK Başkanı değişti, Prof. Dr. Yekta Saraç yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Karar Resmi Gazete'de de yayınlandı. Saraç ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi. Gece saatlerinde Marmara Üniversitesi'nin resmi hesabından Özvar'ın YÖK Başkanı olduğu açıklanmış fakat sonra bu paylaşım silinmişti.

Son dakika haberi... Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeliğine ve YÖK Başkanlığı'na atandı.

YÖK Başkanlığı görevi sona eren Prof. Dr. Yekta Saraç da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı.

Kararda "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddesi gereğince Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç atanmıştır" ifadeleri kullanıldı. Saraç, 2014'ten bu yana YÖK Başkanlığı görevini üstlenmişti.

NE OLMUŞTU?

Dün gece saatlerinde Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar'ın Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak atandığını üniversitenin resmi Twitter hesabından paylaşılmıştı. Bu paylaşım bir süre sonra silinmişti.

Marmara Üniversitesi'nden yapılan paylaşımda "Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

EROL ÖZVAR KİMDİR?

1966'da İstanbul'da doğan Prof. Dr. Erol Özvar, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi'nde doktora tezini sundu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapan Özvar, 15 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Özvar, Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği yaptı ve Uluslararası Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği'nin idare kurulu üyesi. Özvar, ayrıca Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu'nun bilim kurulu üyesi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN