'Sonunda o bölgemiz patlayacak' Prof. Dr. Celal Şengör'den son uyarı: Oraları boşaltın yoksa...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremler 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuş ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi iller deprem riski taşıyor?' sorularını araştırmaya başladı. Ülkemizin önemli bilim adamlarından olan Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz'de yaşanacak çarpıcı bir gerçeği açıkladı. 'Sonunda o bölgemiz patlayacak' diyen Şengör, acilen oraların boşaltılması gerektiğini söyledi.

Türkiye korkunç depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde birçok vatandaşımız göçük altında kalarak hayatını kaybetti. 11 ilimizde ise taş üstüne taş kalmadı. Yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşlar 'İstanbul depremi ne zaman olacak? Türkiye'de hangi bölgeler deprem riski taşıyor? En güvenilir ilimiz hangisi?' sorularını araştırmaya başladı. Deprem açıklamaları ile sık sık gündeme gelen yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz'de yaşanacak çarpıcı bir gerçeği açıkladı. 'Sonunda o bölgemiz patlayacak' diyen Şengör, oraları hemen boşaltın çağrısında bulundu.

CELAL ŞENGÖR 'SONUNDA O BÖLGEMİZ PATLAYACAK' DİYEREK UYARDI

YouTube'da Kafa TV'nin konuğu olan yer bilimci (jeolog) Prof. Dr. Celal Şengör, korkulan gerçeği açıkladı. Şengör, oksijen azalmasından dolayı Karadeniz'in birkaç yüzyıl içerisinde patlayacağını söyledi. İşte Celal Şengör'ün açıklamaları:

"Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak.

hgghgh-93.jpg

"ORALARI HEMEN BOŞALTIN"

Bu senaryonun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Şengör, "Herkes biliyor. Yani biliyor tabii yani bunu biraz mürekkep yalamış coğrafya okumuş herkes bilir" yanıtını veren Celal Şengör, "Oralarda yerleşim kurulması çok yanlış değil mi?" sorusuna ise, "Kardeşim İstanbul orda şaka mı ediyorsun? İstanbul orada ya, Varna orada, Odessa orada, Sohum orada" dedi.

KARADENİZ NE ZAMAN PATLAYACAK?

Celal Şengör, "Karadeniz ne zaman patlayacak?" sorusuna, "Geçen 100 yıldan beri 200 küsür metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. 'Ne zaman patlar?' onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN