Sözde tamirci, kombinin sağlam parçasını bozuğuyla değiştirdi! Üstüne bir de 2 bin TL alıp ortadan kayboldu

Sözde tamirci, kombinin sağlam parçasını bozuğuyla değiştirdi! Üstüne bir de 2 bin TL alıp ortadan kayboldu

Arızalanan kombisi için internet üzerinden tamirci bulan adam, dolandırıcıların ağına düşerek hem parasından, hem kombisinden oldu. İşte detaylar...

Ankara'da yaşayan Cemil Ş., kombisinin arızalanması üzerine internete girerek kombi tamircisi aramaya başladı. Bulduğu bir numarayla iletişime geçen Cemil Ş., telefonu açan şahsa kombinin arızasıyla ilgili bilgi verdi. Bunun üzerine telefondaki şahıs, kısa sürede eve gelerek kombiye bakacağını söyledi.

ARIZA İÇİN 3 BİN 100 TL İSTEDİ

Tvnota'da yer alan habere göre, aynı gün içerisinde öğle saatlerinde eve gelen şahıs, kombinin içini açıp elektrik gidip gelmesinden dolayı kombinin beyninde hasar olduğunu ve arızayı 3 bin 100 TL'ye gidereceğini söyledi. Cemil Ş., kendi hesabından eve gelen şahsın söylediği banka hesabına 2 bin TL gönderdi.

ŞÜPHELENDİĞİNİ DOLANDIRICIYA SÖYLEDİ

Paranın gönderilmesinin ardından ikametten ayrılan şahıs, ertesi gün saat 14.00'te tekrar Cemil Ş.'nin ikametine geldi. Cemil Ş., gelen şahsın kombinin içine bir parça taktığını ancak parçanın eski mi yoksa yeni mi olduğu konusunda bir bilgisi bulunmadığını ifade etti.

Şahsın taktığı parçanın yanlış olduğunu söyleyerek tekrar bir parça söküp götürmesi üzerine şüphelen Cemil Ş., evden çıkan şahsı aracına kadar takip etti. Durumdan şüphelendiğini şahsa aktaran Cemil Ş., izin alarak aracın ruhsatının fotoğrafını çekti.

KOMBİYE PROGRAM YÜKLEMEK İÇİN BAŞKASI GELECEK

2 gün sonra tekrar gelen dolandırıcı, kombiye yine bir parça taktığını, kendisinden sonra kombiye program yüklemek için başka birisinin geleceğini ve kombinin faaliyete geçeceğini söyledi. Daha sonra ödediği paraları Enerjisa'dan alabileceğini söyleyen şahıs, araçtan temizlik malzemesi alacağını söyleyerek evden çıktı.

SAĞLAM ANA KART BOZUĞUYLA DEĞİŞTİRİLMİŞ

Cemil Ş., yaklaşık 15 dakika sonra şahsı aradığında şahsın cep telefonunun kullanılmadığını anladı. Cep telefonunu kontrol ettiğinde de şahsın aracına ait ruhsat fotoğrafının bu şahıs tarafından silinmiş olduğunu gördü. Kombiyi bu sefer yetkili servisine tamir ettiren Cemil Ş., kombinin ana kartının bozuğu ile değiştirildiğini öğrenerek kombimin tamiri için toplam 14 bin TL ödedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis merkezine giderek durumu anlatan Cemil Ş., sağlam parçasını çalarak kendisini 14 bin TL zarara uğratan dolandırıcı hakkında şikayetçi oldu. Savcılık olaya ilişkin inceleme başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN