Staj ve çıraklık mağdurları müjde! Genel başkandan umutlandıran açıklama: Sürpriz bir karar gelebilir

Staj ve çıraklık mağdurları müjde! Genel başkandan umutlandıran açıklama: Sürpriz bir karar gelebilir

EYT düzenlemesi kapsamında staj ve çıraklık mağdurları için önemli bir açıklama yapıldı. Seslerini duyurmaya çalışan mağdurların çabası sessiz kalmadı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak merak edilenleri açıkladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

EYT düzenlemesi hakkında yapılan açıklamalar yakından takip edilirken Bu kez açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan geldi. Borçlanma yaparak EYT'den yararlanacak olan vatandaşlar, staj ve çıraklık mağdurları ve maaşların asgari ücret üzerinden gösterilmesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Özüpak, “Sürpriz bir kararla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelebilir” ifadeleri ile müjdeyi duyurdu. Toplumsal Haber’den Murat Bayar'a konuşan Özüpak, staj ve çıraklık mağdurlarını yüzünü güldüren açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

AÇIKLAMA ÖZÜPAK’TAN GELDİ


EYT düzenlemesi kapsamında yer alan vatandaşlar için sürenin uzaması durumunda mağduriyetin de yaşanabileceğini söyleyen Özüpak, yüksek maaş alınsa bile prim ödemelerinin asgari ücretten ödenmesi durumunda emekli olurken vatandaşların bunun sıkıntısını yaşayabileceğini belirtti.

eytden-uzen-haber.jpg

EYT düzenlemesinin hala Meclis’te olmamasına tepki gösteren Özüpak, çok zor durumda olan pek çok kişinin mağdur olduğunu vurguladı. Vatandaşların vaat edilen sözlere kanarak bankalardan kredi çektiğini ve Ocak maaşları ile taksit ödeme planı yaptığını dile getiren Özüpak, çoğu kişinin işsiz olduğunu söyledi. Bu kişilerin Kredi taksitini ödeyebilmek için bir fikirleri bile olmadığını vurgulayan Özüpak, “Ocakta maaş beklediler ama mağdur oldular. Kredi taksitleri geldi. Kimlerden borç almadılar ki! Psikolojik sıkıntıları had safhada” sözlerini dile getir. dile getirdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA MÜJDE VERİLDİ


Staj ve çıraklık mağdurları için önemli açıklamalar yapan Özüpak, kendisinin de bir staj mağduru olduğunun altını çizdi. İlerleyen süreçlerde stajın bir başlangıç sayılmadığını öğrendiğini dile getiren Özüpak, stajı yok sayıldığı için 2 yıl ötelenerek emekli olduğunu vurguladı. “Yok sayılacaksa neden sigortamız vardı ki!” diyen Özüpak, bu durumun EYT’nin alt sorunu olduğunu ve bir mağduriyet olmadığını açıklamalarının yapıldığını dile getirdi. Staj ve çıraklık mağdurları için önemli bir açıklama yapan Özüpak, “Ancak staj ve çıraklık mağdurlarına yönelik düzenleme, sürpriz bir kararla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelebilir” ifadeleri ile müjdeyi verdi.

eyt-sartlari.jpg

Çalışan kişilerin maaşlarının da sistemde 4.500 TL olarak görüldüğünü dile getiren Özüpak, 1.000 liranın hazine tarafından karşılandığını belirtti. Birimi esas sayılan kazancın yüksek olması durumunda emekli maaşlarının da yüksek olabileceğini ifade eden Özüpak, ne kadar yüksek maaş alınırsa alınsın işverenin primleri asgari ücretten gösterdiğinin altını çizdi.

İşverenlerin asgari ücret ödemelerinde usulsüzlüğe başvurması emeklilikte vatandaşların sorun yaşamasına neden olduğunu vurgulayan Özüpak, EYT'lilerin aylık bağlama oranında 9.000 gün prim ödemesi olanla 5.000 gün prim ödemesi olanında 5500 TL maaş alabileceğini vurguladı. Özüpak, çalışanların karşılaştığı bu durumun çok büyük bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

para-hesap-1.jpg

EYT düzenlemesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na henüz gönderilmediğini dile getiren Özüpak, konunun sürpriz bir şekilde plan ve bütçede olmasını umut ettiğini söyledi. Özüpak, “Cumhurbaşkanı ‘böyle bir sorun kalmayacak’ dedi ama önce aralıktı, sonra ocak oldu ve en son ‘şubatta tamamlanır, martta maaşlar bağlanır’ deniliyor. Bir an evvel Meclis’e gelir diye ümit ediyoruz” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN