Stokçulara ağır cezalar geliyor! Yasa teklifi bugün TBMM'ye sunulacak

Stokçulara ağır cezalar geliyor! Yasa teklifi bugün TBMM'ye sunulacak

Katar ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçuluğa ilişkin, ''Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum'' açıklamasında bulunmuştu. AK Parti harekete geçti. Bugün Meclis'e sunulması beklenen düzenleme Aralık ayında yasalaşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum'' açıklamasının ardından AK Parti düğmeye bastı. Bugün TBMM'ye sunulması beklenen düzenlemenin ay içerisinde yasalaşması bekleniyor.

Erdoğan, stokçuluğa ilişkin şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebinin küresel emtia fiyatlarının yükselişi, bir sebebinin de piyasadaki açgözlü fırsatçılar olduğunu ifade etti.

Bu durumun özellikle de stokçuluktan kaynaklandığını anlatan Erdoğan, "Bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum.'' demişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Düzenleme kapsamında, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere verilen 50 bin ila 500 bin TL arasında verilecek cezanın üst sınırı artırılacak. Üst sınırın ne olacağı ise bugün netleşecek.

MARKET SATIŞLARINA MÜDAHALE OLMAYACAK

AK Partili kaynakları marketlere satış sınırı konulmasına ilişkin bir düzenlemenin gündemde olmadığına, stok mallara el konulmasına ilişkin düzenlemenin ise mevcut yasada zaten yer aldığına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN