Tam kapanmada kreşler açık olacak mı ? Bakanlık açıkladı

Tam kapanmada kreşler açık olacak mı ? Bakanlık açıkladı

Bakanlık, tam kapanma süresinde kısıtlamadan muaf olan ailelerin çocukları için kreşlerin açık olacağını duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yükselmesi nedeniyle açıklanan tam kapanma süresinde çalışmaya devam edecek olan aileler eğitime ara verilmesi nedeniyle çocukları bırakarak işe nasıl gidecekleri konusunda endişeliydiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için kreşlerin açık olacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınının önlenmesine yönelik koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan tam kapanma kararının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin faaliyetleriyle ilgili tam kapanma döneminde çalışmaya devam edecek ailelerin de taleplerini göz önünde bulundurarak değerlendirdi. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Derya Yanık, "Bu doğrultuda bakanlığımız tarafından izni verilen ve denetlenen özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için açık olacak" dedi.

Bakan Yanık ayrıca valilikler tarafından daha önce verilen yetki doğrultusunda bu kuruluşlarla ilgili yerel düzeyde kararlar verilebileceğini kaydetti.

Bakan Yanık, tam kapanma döneminde faaliyetlerine devam edecek 2 bin 310 özel kreş, gündüz bakımevleri ve özel çocuk kulüpleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen önlemler ile bakanlık tarafından daha önce yayımlanan Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasına devam edileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN