Tam kapanmada vakalar düşmezse ne olacak? Aşı olmayana kısıtlama masada

Tam kapanmada vakalar düşmezse ne olacak? Aşı olmayana kısıtlama masada

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 17 gün sürecek tam kapanma 29 Mayıs akşamı başladı. Tam kapanma sonrası istenilen hedeflere ulaşılırsa kademeli olarak bir normalleşme başlayacak. Vaka sayılarının kötüye gitmesi durumunda aşı olmayanların kısıtlanması dahil daha sıkı tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Türkiye'de hızla artışa geçerek bir dönem 60 bini de aşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrası 17 günlük 'tam kapanma' kararı alındı. 29 Nisan saat 19.00'da başlayan uygulama 17 Mayıs saat 05.00'e kadar sürecek. Uygulamayla birlikte vaka sayılarının 5 binin altına indirilmesi hedefleniyor.

VAKALAR DÜŞMEZSE DAHA SERT TEDBİRLER MASADA

Tam kapanma sonrası normalleşme takvimi konuşulurken Türkiye Gazetesi'den Neşra Durmaz'ın haberine göre vaka sayılarının düşüşe geçmemesi ve tablonun kötüye gitmesi durumunda toplumun büyük bir kısmı aşılanana kadar yeni tedbirlerin alınabileceği belirtildi.

Özellikle aşı olmayan kişilerin ve yaş gruplarının toplumdaki dolaşımını azaltmaya yönelik tedbirlerin gündeme gelebileceği aktarıldı.

28 BİN 817 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son güncel verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 242 bin 194 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 817 kişinin testi pozitif çıktı, 373 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 2 bin 615 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN