Güncellenen taklit ve tağşiş listesinde ünlü bir bal markasında yabancı madde bulundu. Bakanlık, tüketicileri uyardı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son açıklanan güncellenmiş listede, ünlü bir bal markasında hile yapıldığı tespit edildi. Tüketicilere, doğal ve güvenilir markaları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.
DENETİMLERDE SAHTECİLİK TESPİT EDİLDİ
Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, “GURME ŞARKÜTERİ AVM UMUT EREN-ELİF LEYLA BİLGE” firmasına ait çiçek ve petekli bal ürünlerinde yabancı maddeler bulunduğu belirlendi. Doğal bal adı altında satılan bu ürünlerin içeriğinde, balın saflığını bozan katkı maddelerinin tespit edildiği açıklandı.
GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN SIKI TAKİP
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerine aralıksız devam edeceklerini duyurdu. Güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, alışveriş yaparken ürün etiketlerinin dikkatle incelenmesini önerdi.
Piyasada sahte ve katkılı bal ürünlerinin artması, tüketicilerin gerçek balı tanımasını zorlaştırıyor. Bu nedenle doğal balın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgi sahibi olmak büyük önem taşıyor.