TBMM Başkanlığı'nda İYİ Parti'nin adayı Paçacı oldu

TBMM Başkanlığı'nda İYİ Parti'nin adayı Paçacı oldu

İYİ Parti, TBMM Başkanlığı'na; İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı aday gösterdi. Başkanlık yarışı 7 Haziran'da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında gizli oylama ile yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başkanlık seçim süreci başlıyor. 28. dönem milletvekillerinin yemin törenini bitmesinin ardından meclise geçici başkanlığı en yaşlı milletvekili olan Devlet Bahçeli üstlendi.

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran’da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı’nda toplanacak. Gizli oylama ile yeni Meclis başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. İlk 2 oylamada 400, sonuç alınamazsa 3’üncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyu ile başkan seçilebilecek.

3’üncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa; bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4’üncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak. Meclis başkanı belli olduktan 1 hafta sonra da TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek.

İYİ PARTİ'NİN ADAYI PAÇACI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, TBMM Başkan adayı gösterildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta’nın imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan yazıda, “28. Yasama Dönemi Birinci Devre için TBMM Başkanlığına İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Cihan Paçacı’yı aday olarak gösteriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN