TEMA'dan dikkat çeken adım: Cengiz Holding'in fidan bağışına ret

TEMA'dan dikkat çeken adım: Cengiz Holding'in fidan bağışına ret

Orman yangınlarıyla mücadelenin bir adımı olarak fidan bağışı toplayan TEMA, doğaya verdiği zararla bilinen Cengiz Holding'in fidan bağışını geri çevirdi. Karar sonrası Cengiz Holding'den gelen açıklamada ise "Türkiye’nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin akciğerleri 28 Temmuz'dan beri yanıyor. Orman yangınlarına iktidarın müdahalesinin eksikliği tartışılırken, bir yandan da vatandaşlar kendi yöntemleriyle ormanları kurtarmaya çalışıyor. Sürecin en öne çıkan kampanyası ise TEMA'ya fidan bağışları oldu. TEMA, hem bireysel hem de şirketler bazında bağışlar aldı. Fakat TEMA, dikkat çeken bir adım attı.

Cengiz Holding'in fidan bağışı TEMA tarafından geri çevrildi. DW Türkçe'nin haberine göre, geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu. Bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı ancak bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi. Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi.

Cengiz Holding'in 50 bin fidanlık, yani 500 bin TL bağışta bulunmak istediği öğrenildi. Vakıf, reddettikleri şirketlerin ismini açıklamazken, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya verdiği etkinin dikkate alındığını belirtiyor.

CENGİZ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Bağışı reddedilen Cengiz Holding konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Holding'in açıklaması şöyle:

"Bildiğiniz gibi iki haftadır, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor; tüm Türkiye gibi büyük üzüntü içindeyiz. Yangın süresince gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştık. Bu kapsamda her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir ortamda; Türkiye’nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.

Cengiz Holding'in doğa talanı örneklerinden sadece birkaçı ise şöyle:

a.jpgb.jpgc.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
54 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN