Terör saldırısında bacağını kaybetmişti: Devlet verdiği tazminatın yarısını geri istedi

Terör saldırısında bacağını kaybetmişti: Devlet verdiği tazminatın yarısını geri istedi

Türkiye’de KARAR’ın gündeme getirdiği ‘malul sayılmayan gaziler’ sorununa bir türlü çözüm bulunmazken Kayseri’de 17 Aralık 2016’da yaşanan terör saldırısında tazminat ayıbı yaşandı. Kayseri'de 17 Aralık 2016'da PKK'nın bombalı araçla düzenlediği saldırıda sağ bacağını kaybeden gazi Ferdi Çatal'dan, mahkeme kararıyla ödenen 58 bin liralık tazminatın 35 bin lirası, fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle geri istendi.

Kayseri'de, 17 Aralık 2016 tarihinde PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu sağ bacağını kaybeden gazi Ferdi Çatal, devlet tarafından kendisine ödenen tazminatın bir kısmının fazla ödeme gerekçesiyle geri istenmesiyle şaşkınlık yaşadı. Çatal'a, mahkeme kararıyla verilen 58 bin liralık tazminatın 35 bin lirasının, yapılan bir hata sonucu fazla ödendiği ve bu miktarın geri alınması gerektiği bildirildi.

yeni-proje-7.jpg
Kayseri - 17 Aralık 2016

Kayseri'de meydana gelen terör saldırısında ağır yaralanan ve uzun bir tedavi sürecinin ardından protez bacakla hayata tutunan Çatal, yaşadığı bu trajedinin ardından Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasını kazanmış ve 58 bin lira tazminat almaya hak kazanmıştı. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı bozması ve fazla ödeme yapıldığının belirlenmesi üzerine, Milli Savunma Bakanlığı'ndan gönderilen bir tebligatla 35 bin liranın geri istenmesi Çatal'ı ve kamuoyunu derinden etkiledi.

yeni-proje-9.jpg
Ferdi Çatal

‘DEVLETE İSYAN EDEMEM, AMA ÜZÜLDÜM’

Gazi Çatal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanan bu durumun bir yanlışlık olabileceğini ve devletin kendisini mağdur etmeyeceğine inandığını belirtti. Çatal, devlete isyan edemeyeceğini ancak yaşanan durum karşısında üzüldüğünü ifade etti. Ayrıca, karara itiraz ettiklerini ve sürecin hızlandırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

yeni-proje-5.jpg

KARAR'ın Gazilik Santimle Ölçülmez manşeti için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN