TGS’den Halk TV’ye kayyum tepkisi: Bu zorbalığı kabul etmiyoruz

TGS’den Halk TV’ye kayyum tepkisi: Bu zorbalığı kabul etmiyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Halk TV’ye kayyum atanmasına tepki gösterdi. Kanalın sabah saatlerinde polislerce basıldığını ve yayına müdahale edildiğini belirten TGS, “Bu zorbalığı kabul etmiyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez” açıklamasını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Halk TV’ye kayyum atanmasının ardından açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Halk TV’nin sabah saatlerinde polisler tarafından basıldığı ve yayına müdahale edildiği belirtildi. TGS, yaşananları basın özgürlüğü açısından eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Halk TV’ye kayyum atandı. Son yıllarda siyasi iktidarın her sorunu aşmak için kullandığı hukuksuzluk, bugün bir kez daha basın özgürlüğünü vurdu. Keyfi bir kararla Halk TV sabah saatlerinde polislerce basıldı, yayına müdahale edildi. Bu zorbalığı kabul etmiyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN