3 dönümden 3 ton rekolte çıkıyor! Yüksek kalite Çermikli üreticiyi memnun etti

3 dönümden 3 ton rekolte çıkıyor! Yüksek kalite Çermikli üreticiyi memnun etti

Diyarbakır’ın meşhur lezzeti Çermik üzümünde hasat zamanı geldi. Bu yıl etkili olan yağışlarla birlikte rekolte de artarken, yüksek kalite Çermikli üreticiyi memnun etti.

Diyarbakır’da kaliteli üzümün adresi olarak bilinen Çermik’te bağ bozum dönemi geldi. Binlerce dönüm bağ alanı bulunan Kuyu Mahallesi’ndeki üreticiler, verimli sezonun ve yüksek rekoltenin sevincini yaşıyor.

diyarbakir-cermikte-uzum-hasadi-2.jpg

YAĞIŞLAR REKOLTEYİ OLUMLU ETKİLEDİ

Bu sene etkili olan yağışlarla birlikte bağlarda yüksek rekolte sağlanırken hastalıkların da önüne geçildi. Susuz yetişen ve aromasıyla dikkat çeken Çermik üzümleri, kalitesinden dolayı pazarda yüksek fiyatlardan satılıyor.

Kuyu Mahallesi’ndeki üretici Cuma Çınar, 3 dönüm bağından bu sene 3 ton rekolte beklediğini belirtti. Ürünlerin kalitesine göre 70 ila 100 TL arasında satıldığını aktaran Çınar, üzümlerin bir bölümünün yaş meyve olarak iç pazarda satıldığını, bir bölümünün de geleneksel yöntemlerle pestil ve pekmeze dönüştürüldüğünü aktardı.

diyarbakir-cermikte-uzum-hasadi-1.jpg

SUSUZ TARIMLA YETİŞİYOR

Doğal ve susuz tarım yöntemiyle yetiştirilen Çermik üzümü, yoğun talep görüyor. Başta Diyarbakır ve çevre iller olacak şekilde, bölgenin lezzetli üzümleri Türkiye’nin 81 iline geniş dağıtım ağıyla ulaşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN