THY Başkanı İlker Aycı Kazakistan'da mahsur kaldı

THY Başkanı İlker Aycı Kazakistan'da mahsur kaldı

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, THY Başkanı İlker Aycı'nın Kazakistan'da mahsur kaldığını duyurdu. Aycı'nın ülkedeki iç karışıklık nedeniyle ayrılamadığı Kazakistan'a özel işleri için gittiği belirtildi.

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Twitter hesabından Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın Kazakistan'da mahsur kaldığını duyurdu.

Aycı'nın ülkeye gidiş nedeni bilinmese de, bir arkadaşını ziyaret amacında olduğu söyleniyor.

Ali Kıdık'ın ilgili paylaşımı şu şekilde:

"THY Yönetin Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın kendi özel işleri nedeniyle Kazakistan’da olduğunu öğrendim. Kazakistan'daki iç karışıklık sebebiyle de mahsur kaldığı anlaşıldı."

NE OLMUŞTU?

Kazakistan’ın batısında 2 Ocak'tan itibaren LPG'ye yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan protestolar ülkenin diğer kesimlerine yayıldı.

Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Polis ve askeri araçları ateşe veren ve devlet binalarına giren protestoculara, güvenlik güçleri ses bombası ile müdahale etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başlatılan protestolardan hükümeti sorumlu tuttu, ardından hükümetin istifasını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tokayev, "Olabildiğince sert davranmayı planlıyorum" şeklinde bir açıklama yaptı. Kazakistan'da çarşamba günü polis, protestoculara biber gazı ve şok bombalarıyla müdahale etti. 200'den fazla insanın gözaltına alındığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN