'THY CEO'su Aycı, personeli Kazakistan'da bırakıp eşiyle Türkiye'ye döndü' iddiası

'THY CEO'su Aycı, personeli Kazakistan'da bırakıp eşiyle Türkiye'ye döndü' iddiası

Kazakistan'da başlayan protestolar nedeniyle Almatı kentinde mahsur kalan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman, THY ekibini ülkede bıraktığı iddia edilerek özel izinle Türkiye'ye döndü.

Kazakistan'da halk, artan gaz fiyatlarını protesto ile başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilerde sokağa döküldü. Medya kuruluşlarının Kazakistan Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı haberlere göre, sadece protesto eylemlerinin şiddete dönüştüğü ekonomi merkezi Almatı'da en az 103 kişi olaylarda yaşamını yitirdi. Çıkan olaylarla birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman ve THY ekibi Kazakistan'da mahsur kalmıştı. Havacılık sektörüne yakınlığıyla bilinen gazeteci Ali Kıdık, İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman'ın, THY personelini Kazakistan’da bırakarak Türkiye’ye döndüğünü ileri sürdü.

Öte yandan resmi rakamlara göre ülkede yaklaşık 5 bin 800 kişi de olaylarda gözaltına alındı. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, şimdiye kadar 5 bin 800 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ülkede çıkan olayların Türkiye’ye yansımalarından biri de Türk Hava Yolları (THY) uçak seferlerinin iptal edilmesi oldu. Bunun yanında yaşanan kriz sırasında ülkede bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile eşi Tuğçe Saatman Aycı, THY çalışanları ve bazı yakınları Kazakistan’da mahsur kaldı.

ÖZEL İZİNLE TÜRKİYE'YE DÖNDÜLER

Havacılık sektörü uzmanı gazeteci Ali Kıdık'ın iddiasına göre, İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman, THY personelini Kazakistan’da bırakarak bir kargo uçağı ile Türkiye’ye döndü. Aycı ve Saatman'ın hızla Türkiye’ye getirilmesine rağmen THY ekibinin Kazakistan’da hala mahsur olduğu bilgisi verildi. Özel izinle Türkiye’ye dönen çift hem THY çalışanlarının hem de mahsur kalan THY çalışanlarından bir haber almak için günlerdir bekleyen yakınlarının tepkisini çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN