TOBB inşaatçılığa soyundu ünlü sanayici Adnan Dalgakıran dayanamadı! Belki de çapımız bu kadar

TOBB inşaatçılığa soyundu ünlü sanayici Adnan Dalgakıran dayanamadı! Belki de çapımız bu kadar

Ünlü sanayici Adnan Dalgakıran, TOBB'un İstanbul Zeytinburnu'nda inşa ettiği rezidanslara tepki gösterdi. Dalgakıran, "Dünyanın hızla değiştiği , sanayimizin rekabette zorlandığı, değişimde çok geç kaldığı bir zamanda, iş dünyasının çatı örgütünün vizyonu gökdelenler, Yassı Ada’da otel, İstanbul’da lüks konut yapıp satmak mı olmalı? Üzülerek söylemek gerekir ki belki de çapımız bu kadar!" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul Zeytinburnu'nda inşa ettiği lüks konutlara, ünlü sanayici Adnan Dalgakıran'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından rezidansların reklamını paylaşan Dalgakıran, Türk ekonomisinin yeni stratejilere ihtiyacı olduğunu belirterek yarı kamu niteliğindeki iş dünyası örgütlerinin yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Dalgakıran, "Dünyanın hızla değiştiği , sanayimizin rekabette zorlandığı, değişimde çok geç kaldığı bir zamanda, iş dünyasının çatı örgütünün vizyonu gökdelenler, Yassı Ada’da otel, İstanbul’da lüks konut yapıp satmak mı olmalı? Üzülerek söylemek gerekir ki belki de çapımız bu kadar!" ifadelerini kullandı.

adn.jpg
Adnan Dalgakıran

Dalgakıran'ın paylaşımı şöyle;

"Aşağıda TOBB un İstanbul’da yaptığı lüks konutların reklamını görüyorsunuz. Dünyanın hızla değiştiği , sanayimizin rekabette zorlandığı, değişimde çok geç kaldığı bir zamanda, iş dünyasının çatı örgütünün vizyonu gökdelenler, Yassı Ada’da otel, İstanbul’da lüks konut yapıp satmak mı olmalı? Üzülerek söylemek gerekir ki belki de çapımız bu kadar! Türk ekonomisinin yepyeni stratejilere ihtiyacı var, bunun için yarı kamu niteliğindeki iş dünyası örgütlerinin baştan sona yenilenmesi gerekir.

"AVCI İLE HAYVANSEVER AYNI DERNEĞE ÜYE OLABİLİR Mİ?"

TOBB avcının da, hayvanseverin de üye olduğu bir dernek gibi. Hiç avcı ile hayvansever aynı derneğe üye olabilir mi? Düşünün ithalatçı da TOBB üyesi, ihracatçı da, sanayici de TOBB üyesi tüccar da, küçük de TOBB üyesi büyük de, bunların hepsinin çıkarları birbirine zıt, aynı çatı içerisinde temsil edilmeleri eşyanın tabiatına aykırı. Durum böyle olunca koca kurum inşaatçılığa soyunuyor, bu çok yanlış. Sanayi odaları, ticaret odaları, ithalatçılar, KOBİ'ler vs ayrı kurumlar olmalı ve mecburi üyelikler kaldırılmalı. Yılda 300- 400 milyon dolar gelir elde eden bu kurumlar hızla gelişen dünyayı algılamadıkları gibi mevcut sorunlara da doğru çözümler üretemiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN